Možná se cítíte trochu jinak než ostatní. Máte pocit, že jsou vaše zájmy poněkud odlišné od ostatních? Cítíte se jako doma v přírodě, libujete si ve tmě a zvířata před vámi utíkají nebo naopak divoce předou a poslouchají vás? Možná je čarodějnictví je cesta, kterou se rozhodnete vydat. Jak to poznat? Stačí zjistit, jestli se poznáváte ve většině z těchto osmnácti charakteristik.

Jak poznat, jestli náhodou nejste čarodějnice

Neexistuje žádný způsob, jak jednoduše při prvním pohledu zjistit, zda někdo je, či není čarodějnice. Některé vnitřní vlastnosti ale můžou signalizovat, že by to tak mohlo být. Co všechno vám může napovědět?

1. Nosíte ráda černou barvu. Ovšem černé nebo červené pruhované punčochy nemusí nutně znamenat, že jste čarodějnice, moderní čarodějnice nosí to, co se jim líbí.

2. Dáváte přednost stříbru. Čarodějnice milují stříbro, protože to je barva měsíce. Stříbro je měkké a lesklé, zatímco zlato je drsné. Stříbro šeptá, zlato křičí navenek.

3. Ráda sbíráte staré věci. Neobvyklé kamínky, mušle, podivně zkroucené tyčinky, ptačí peří, kosti, mince, kousky látky nebo papírky, prostě věci, kterých si druzí lidé ani nevšimnou.

4. Přitahuje vás to silně ke zvířatům a máte s nimi přirozený vztah. A to nejen s domácími, ale i s divokými. Zvláště kočky s vámi rezonují.

5. Jste pozorná, všímáte si všeho a všímáte si toho všemi smysly. Slyšíte, vidíte, cítíte vůně i chutě, které jiní nevnímají. Nedokážete projít kolem stromu, aniž byste se ho nedotkla. Nedokážete ignorovat bylinky, slyšíte ptáky a hmyz. Uznáváte jejich existenci a jste vděčná za jejich přítomnost.

6. Respektujete hranice a instinktivně víte, kdy potřebujete objetí nebo když naopak nechcete nic. Víte, kdy držet pusu a kdy naslouchat.

7. Jste přitahovaná k neobvyklým či podivným lidem. Mnozí vás nudí, ale když vám představí někoho, kdo je zvláštní, hned cítíte spojení.

8. Dokážete udržet tajemství a někdy i navždy.

9. Milujete bouřku a déšť a síla přírody vás dokáže nadchnout.

10. Měsíc je pro vás fascinující a nevíte proč. Někdy vám jeho krása bere dech. Když je úplněk, vždy ho chcete vidět a dívat se na něj.

11. Cítíte se propojená s elementy – ohněm, vodou, vzduchem a zemí.

12. Nesnášíte davy, a když je kolem vás moc lidí, cítíte se nevrlá a lehce nemocná.

13. Vždy se můžete spolehnout na svou intuici. Kdykoli potřebujete nějaké rozhodnutí, vaše „střevo“ vás povede. Z každé situace se dostanete právě díky intuici.

14. Fascinuje vás smrt a to, co bude po ní.

15. Jste houba, která nasává nové informace. Milujete knížky a ráda objevujete nové věci. Jste ohromená jednoduchostí a zároveň složitostí vesmíru.

16. Cítíte energii. Doslova. Ať už ve vašich rukách, nebo tu, která víří kolem vás. Jen proto, že něco nevidíte, neznamená to, že to tam není.

17. Dokážete určit energii každého místa, které navštívíte. Můžete „číst“ emoce druhých nebo předmětů. Někdy musíte odejít, protože je to až moc ohromující. Dokážete zklidnit ostatní.

18. Přitahuje vás „temné“ umění, jako je astrologie, tarot nebo přírodní léčení.

Poznali jste se aneb co dělat, když zjistíte, že můžete být čarodějnice?

Ve většině výše uvedených charakteristik si říkáte, že jste to přesně vy, a přemýšlíte o tom, co budete dělat? Možná nic. Je to na vás. Pokud nechcete pokračovat v hledání svých čarodějnických schopností, prostě to nechte být. Chcete-li dále rozvíjet svoje přirozené sklony a prozkoumat čarovný potenciál, můžete se dozvědět víc o různých tradicích prostřednictvím knih či si nějakou čarodějnici vyhledat. Prozatím je dobré uvědomit si, co ve vás je, a zjistit, kde jsou vaše zájmy a co na to říká vaše srdce.

Můžete se stát zelenou čarodějnicí, která sbírá bylinky a věnuje se přírodní léčbě, nebo kuchyňskou čarodějnicí, která praktikuje „kouzla“ ve své kuchyni a jejíž kouzla nejsou založená na ničem magickém, ale její řemeslo spočívá ve vaření a pečení. No a nebo se můžete stát kosmickou čarodějnicí, která používá ve své praxi planetární a nebeskou energii.

NÁŠ TIP: Chcete vyzkoušet nějaké kouzlo? Vyberte si podle našeho čarodějnického kalendáře ten správný den a běžte do toho.