Počátkem května se Kateřina Kornová vypravila do jednoho pražského vodního světa, kde se konala charitativní akce na podporu matkám samoživitelkám. Událost zorganizovala obecně prospěšná společnost Women for Women a pod patronát si ji vzal zpěvák Josef Vágner (28), který s projektem spolupracuje už několik let.

Kornová kvitovala jeho snahu s nadšením, tím spíše, když se to celé konalo právě v aquaparku: „Byl dobrý nápad se tady sejít, protože děti si tu užijí hodně zábavy a maminky trochu zapomenou na své bolesti,“ myslí si.

„Když zůstane matka sama s dětmi, tak nastává ve většině problém finanční. Pokud se partneři mezi sebou nedomluví na péči o společné dítě, tak život s málo penězi je opravdu hodně těžký,“ prohlásila Kornová.

Zdůraznila však, že tohle rozhodně nebyl nikdy její případ: „Já jsem také zůstala s dětmi sama, když jsem se rozešla se svým manželem, ale dovedli jsme se domluvit. A i když už jsme nebyli spolu, měla jsem s dětmi v něm vždycky oporu. Rozhodně nejsem ten případ, který by si na něj mohl stěžovat.“

Dokonce se nechala slyšet, že tuhle část své osobní historie, kterou obvykle mnohé ženy jenom horko těžko přežívají, vzpomíná velice hezky! „Byla jsem mladá, děti byly v tom krásném věku... a pak jsem si na to i zvykla,“ vysvětlila.

Život se dvěma ratolestmi však nemohl být tak jednoduchý, jak ho Kornová nyní s odstupem času popisuje: jejímu synovi byla totiž v dětství diagnostikována těžká mozková obrna, autismus a později také epilepsie. Jeho výchova proto musela být dozajista velice náročná – a je dodnes. Filip totiž i ve svém věku zůstává velkým dítětem…

VIDEO: Kateřina Kornová: Autistický syn se učí pracovat! A jak to má s chlapy? 

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Kornová: Autistický syn se učí pracovat! A jak to má s chlapy? Blesk TV

Fotogalerie
31 fotografií