Tramvajové linky pojedou po objízdných trasách. Linky číslo 1 a 25 pojedou mezi Strossmayerovým náměstím a Maninami přes zastávky Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí. Linka číslo 6 bude ve směru z centra ze zastávky Palmovka prodloužena přes Balabenku a Nádraží Vysočany do zastávky Vysočanská.

 

Tramvaj číslo 12 pojede ve směru od Sídliště Barrandov ze Strossmayerova náměstí do zastávky Vltavská na předmostí Hlávkova mostu. Odtud bude pokračovat jako linka číslo 14 směrem na Spořilov. Linka číslo 14 se ve směru od Spořilova ve stejné zastávce změní na linku číslo 12 a pojede na Sídliště Barrandov.

Tramvaje nepojedou mezi Vltavskou a Dělnickou v obou směrech od 17. do 24. května.
Autor: DPP

„Nová“ linka

V denním provozu bude ve špičkách pracovních dnů zavedena linka číslo 32, která pojede ze Špejcharu na Strossmayerovo náměstí a dále na náměstí Republiky. Následně se přes zastávky Bílá labuť a Vltavská vrátí na Strossmayerovo náměstí a pojede zpět na Špejchar.

Náhradní autobusy X25 pojedou v trase Maniny – Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Vltavská – Maniny. Náhradní autobus pojede pouze v denním provozu.

Další opravy

Provoz tramvají je kvůli opravě trati přerušen také na Vinohradské ulici. Tramvaje nejezdí mezi zastávkami I.P. Pavlova a Flora. Výluka potrvá do 13. července. DPP rekonstruuje i trať mezi Štefánikovým mostem a křižovatkou ulic Havlíčkova a Na Poříčí. Sem se tramvaje vrátí v pátek 17. května.

 

Oprava Negrelliho viaduktu začala v létě 2017. Viadukt je prvním pražským železničním mostem přes Vltavu a druhým nejstarším stojícím mostem v Praze. Spojuje Masarykovo nádraží přes ostrov Štvanici s Bubny. Stavba dlouhá 1100 metrů, která byla uvedena do provozu na začátku června 1850, je památkově chráněná. Jméno má po staviteli Aloisovi Negrellim.