Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kolaps ve Sněmovně: Exprimátor Svoboda se skácel u výtahu, místní doktor nestačil

Aktualizováno -
15. května 2019
15:50
Autor: kal, vei - 
15. května 2019
14:35

Poslanec ODS a bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (75) ve středu ve Sněmovně zkolaboval. V dolní komoře musela zasahovat záchranka, jak upozornil web Novinky.cz. Svobodu, který je povoláním lékař, našel jeden z kolegů a s podezřením na mozkovou příhodu ho převezli do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

„Pražští záchranáři vyjížděli s lékařem na Malostranské náměstí k 75letému muži, který měl neurologické potíže. Záchranáři jej na místě ošetřili a zajistili a poté převezli do vojenské nemocnice. Muž byl při vědomí,“ řekla pro Blesk Zprávy mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Zkušený gynekolog Svoboda ve Sněmovně zkolaboval před jednáním zdravotního výboru, kterého se měl ve středu od 14 hodin účastnit.

Blesk Zprávy zjistily o kolapsu exprimátora další detaily. Kritická chvíle přišla poté, co poslanec se svým hostem šli z restaurace k výtahu. Poslanec nejprve spadl, další lidé se ho pokoušeli zvednout, opíral se o výtah a dostal vodu.

Nejdřív sněmovní lékař, pak záchranka

Ze sněmovních kolegů s ním byl v tu chvíli poslanec Jakub Janda (ODS), které ale o incidentu nechce blíže mluvit. Původně měl situaci vyřešit jen sněmovní doktor, nakonec se ale ke Svobodovi kvůli podezření na mozkovou příhodu rozhodli zavolat záchranku.

„Mohu potvrdit, že pan docent Svoboda je v péči lékařů. S ohledem na rodinu a její soukromí nebudu situaci více komentovat,“ uvedla mluvčí ODS Jana Havelková.

V minulosti ve Sněmovně už zkolaboval například nejstarší poslanec Karel Schwarzenberg (TOP 09) nebo europoslanec Zdeněk Maštálka (KSČM).

Pollo ( 17. května 2019 11:42 )

Zatímco váš pán prezident je čilý mladík s prostatou jak panic a cukrovkou vyléčenou dortama, viďte?

PPP150W ( 15. května 2019 22:51 )

Ještě že jste vdovec

PPP150W ( 15. května 2019 22:48 )

Nějaký důkaz, nebo jen kvičení podsvinčete? Ostatně když se může potácet hlava státu nad korunovačními klenoty....

sukin-sa-vracia ( 15. května 2019 21:58 )

Pan Svoboda má asi o 40 let mladší manželku to bude ten hlavní důvod

daret ( 15. května 2019 21:34 )

Já myslím že víckrát než jednou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa