„Matka a dcera. Nejsilnější pouto na světě. Nejdůvěrnější a zároveň nejbouřlivější vztah. To nejkrásnější, co mi mohl život dát. Moje dcera – moje učitelka, moje zrcadlo, moje láska. Není nic silnějšího než mateřská láska a není nic léčivějšího než dětská duše. Krásný Den matek všem nádherným maminkám,“ napsala krásná slova Verešová na svém instagramu. 

V komentářích se sešla hromada pochval na to, jak dobře obě dvě vypadají. Jedenáctiletá Vanessa je skutečně půvabná a jako kdyby své slavné mamince z oka vypadla. Nabízí se tedy otázka, zda jednou bude pokračovat ve šlépějích své maminky a bude se věnovat modelingu. „Myslím, že ani postava už nebude na to dostatečně formovaná, aby se mohla modelingu věnovat,“ rázně se vyjádřila modelka podle slovenského serveru Topky.sk.

Na svém instagramu pak osmatřicetiletá modelka svá slova později upřesnila. „Bohužel o modeling nemá zájem, miluje sport a umění, tak uvidíme,“ zachraňovala situaci manželka Daniela Volopicha (54). Taková slova o postavě dospívající dcery ale můžou podle odborníků u dětí vyvolat nepříjemná traumata. Speciálně v případě slavných osobností.

„Měli bychom trošku přemýšlet o tom, co svým dětem sdělujeme. Naše slova totiž mohou později ovlivnit kondici a psychický stav dítěte. U dospívajících dětí by měli být ve svých poznámkách zdrženliví třeba i trenéři, učitelé nebo kdokoliv pracuje s dětmi. Z mé zkušenosti vím, že poukázání na nedokonalosti dětí může vést i k vážným zdravotním problémům, může se nastartovat třeba anorexie,“ varuje dětský psychoterapeut Miloslav Čedík.

Andreu Verešovou sleduje na instagramu přes čtvrt milionu fanoušků, z nichž je jistě řada mladých lidí. Veškeré výroky na adresu dětí by tak mohly mít v budoucnu nepříjemnou dohru. „Speciálně v tomto věku to může být extrémně zraňující. Dle mého názoru je na místě i omluva, a to i ve vztahu rodič–dítě. Lidé, kteří mají velký vliv, by se měli obzvláště zamýšlet nad tím, co do světa vypustí. Na rtech jim visí spousta mladých lidí. Ve svých úvahách by lidé měli být milejší a laskavější,“ dodává psychoterapeut Čedík. 

Její vyjádření ale nemusí nutně nést jen zdravotní rizika. Vanessu můžou její slova také „zdravě nakopnout“ a bude mít větší chuť své mamince ukázat, že na modeling má. A kdo ví, třeba bude jednou stejně úspěšná, nebo dokonce ještě úspěšnější než její maminka. 

VIDEO: Manžel Verešové vydělával na dluzích dětí! A Miluše Bittnerová čeká miminko.

Video
Video se připravuje ...

Manžel Verešové vydělával na dluzích dětí! A Miluše Bittnerová čeká miminko. Martin Balcar, Lukáš Červený

Fotogalerie
58 fotografií