Rodinný dům je klasickým představitelem staveb ze 70. až 80. let minulého století. Všechny pokoje v domě byly původně oddělené.

Úkolem pro interiérovou designérku bylo spojit kuchyň s obývacím pokojem, aby vznikla větší kuchyně a celý prostor se propojil. “Také se trochu dispozičně upravovala koupelna a záchod. Záchod, který byl zbytečná nudle, se zmenšil, a tím pádem vzniklo v koupelně místo na vysněný sprchový kout,” upřesňuje autorka návrhu.

Přání majitelů bylo poměrně prosté. Chtěli větší a modernější kuchyni a více úložného prostoru. V koupelně si přáli sprchový kout.

“Vždy když navrhuji interiér, tvořím ho s lidmi, kteří v něm budou žít. Společně vybíráme materiály, nábytek, barvy. Jsem spíše takovým průvodcem. Snažím se jim poradit, jak na to jít lépe, prakticky, ale zároveň, aby to vypadalo hezky. Hodně jsme mluvili o kuchyni, kde oba manželé tráví hodně času, velmi rádi vaří,” vzpomíná designérka.

Nejtěžší při koncipování interiéru pro ni byl obývací pokoj. “Některé prvky byly dané a to je pak vždy těžší k tomu najít další nábytek,” vysvětluje.

Materiály a barevné ladění si zvolila umírněné. “Vše je v příjemných přírodních barvách. Vycházelo to z přání majitelů. Původně byl jejich interiér hodně tmavě hnědý, jak bývalo zvykem právě v 80. letech. Pomohla jsem ho prosvětlit. Bylo ale  jasné, že se starší manželský pár nevrhne do žádné designové divočiny,” dodává Lukasová.

Fotogalerie
27 fotografií