Žluté lázně zahajují svoji 15. sezonu a letní prázdniny budou opravdu nahuštěné. Už v těchto dnech se tady pouští přenosy hokejových zápasů české reprezentace z mistrovství světa na Slovensku. Od prvního června by mělo v úterý a sobotu fungovat letní kino, v němž se bude promítat 29 filmů na obří plátno o rozměrech 11 x 6 metrů. A co dalšího se chystá?

Létající prkno

V areálu přibylo nové crossfitové hřiště Yellow Gym, které je podle sportovního manažera Tomáše Cafourka dostupné individuálně, s trenérem nebo skupinově. „Je to určeno pro lidi, kteří se nechtějí potit vevnitř, ale raději posilují venku a můžou si užít krásný výhled na Vltavu,“ prozradil Cafourek. Naprostý unikát je pak surf eFoil od společnosti eFoil Lift, který doslova létá nad vodou v rychlosti až 40 kilometrů za hodinu. Podle Petra Hozáka, provozního ředitele, stroj spojuje surfování a létání.

„Efoil začali uvádět na trh v minulém roce. V současnosti je na světě pouze pět set těchto prken a my jsme první ve střední Evropě, kdo ho nabízí k vyzkoušení,“ prozradil Hozák. 30 minut na prkně, za které Žluté lázně zaplatily 440 tisíc korun, vyjde zájemce na 1200. Součástí vypůjčení je neopren, záchranná vesta a přilba.

Pocta Šafránkovi

Program pro léto je pak pořádně nabitý, organizátoři chystají sportovní turnaje, workshopy, dny pro děti, food festivaly, sedm večerů Na stojáka se stand up baviči a mnoho dalšího. Ve čtvrtek 13. června dorazí do areálu staří rockeři, kteří unikátním koncertem zavzpomínají na svého kamaráda Vladimíra Šafránka, zpěváka Walda Gangu a Harleje, který minulý rok ve 46 letech zemřel. Trpěl nevyléčitelnou plicní hypertenzí.

„Objeví se spektrum rockových kapel, které se na pódiu během 3 hodin budou měnit a mísit. Vystoupí Alkehol, Komunál, Rybičky 48 a další. Nebude tam místo na patos. Vznikne z toho ,grupáč', ale bude to veselé,“ prozradil s nadsázkou Pavel Pásek, který se podílí na organizaci. Výtěžek z koncertu a prodeje kapelních triček a dalších předmětů poputuje Centru pro plicní hypertenzi VFN V Praze, kde se Šafránek dlouhodobě léčil.

Bližší informace o celém programu naleznete zde.

Video
Video se připravuje ...

Ve Žlutých lázních se mohou zájemci proletět nad Vltavou. Jiří Marek

Fotogalerie
13 fotografií