Modernizační práce v NC Fénix, které probíhaly od poloviny roku 2017 do konce roku 2018, vyšly na 200 milionů korun. V jejich rámci vznikl nový vchod z hlavní ulice, nový foodcourt a přibyly také nové prodejny. Rozšířen přitom byl i tamní supermarket Billa, který díky tomu poskytuje větší sortiment zboží. Pasáže nabyly modernějšího vzhledu a jsou vybaveny novějšími technologiemi.

Vysočany se rozvíjí, s nimi i jejich centrální bod

„Těší nás, že modernizace Fénixu jde ruku v ruce s růstem celé městské části,“ uvedl za Prahu 9 její místostarosta Adam Vážanský (ODS). „Fénix je již deset let centrálním bodem Vysočan a v návaznosti na plánovanou výstavbu jsme rádi, že je všem obyvatelům dostupné místo pro jejich denní nákupy, které splňuje všechny moderní standardy.“

Co nového konkrétně návštěvníci Fénixu po modernizaci uvidí? Vyjma výše uvedeného je to například indická restaurace, papírnictví, nová kavárna i studio na péči o nehty. Ještě do konce loňského roku se otevřelo nové bistro nebo market Delmart. Řada stávajících obchodů přitom nelenila, a rovněž zmodernizovala své prodejní prostory. V současnosti NC Fénix disponuje 12 tisíci metrů čtverečních prodejní plochy a přes 80 prodejních jednotek.