Rekonstrukce dvou důležitých benických ulic Na Luka a Na Koupaliště měly podle předpokladu začít už v dubnu. Kvůli administrativním průtahům však vyrazili dělníci poprvé „do akce“ 2. května. První na paškál přišla rozvětvená ulice Na Luka v místě za zdejším úřadem městské části. Ta by měla být rekonstruovaná v několika etapách. Následovat bude ulice Na Koupaliště.

„Vzhledem k tomu, že práce začaly oproti plánu o měsíc později, společnost Strabag začne i s dalšími opravami ostatních komunikací dříve než bude ulice Na luka dokončena. Všechny majitele nemovitostí ale bude předem informovat letáčkem do schránky,“ uvádí starostka Benic Hana Karasová (SNK Benice - místo pro spokojený život). „Pro vlastníky přilehlých nemovitostí, to bude znamenat omezení možnosti vjezdu až k domu.“

Paralelně s rekonstrukcí obou ulic by měla doznat nejdůležitější dopravní tepna Benic – Květnového Povstání – rozšíření. To by mělo nastat zejména v zatáčkách, ke kterým by měly být zbudovány zídky a přeloženy sítě. „Předpokládá se, že zde bude na nezbytně dlouhou dobu omezen provoz na jeden jízdní pruh a řízen semafory,“ uvádí starostka k pracím na silnici, která spojuje Benice s Čestlicemi, Nupaky a Uhříněvsí.

Rekonstrukci ulic provádí společnost Starbag za finanční účasti Magistrátu hl. m. Prahy. „Chtěla bych všechny občany Benic požádat o trpělivost a shovívavost k omezením, která v následujících měsících budou tyto práce vyžadovat,“ žádá Karasová jak obyvatele své městské části, tak i řidiče, kteří po dobu prací budou Benicemi projíždět.