Sharon, kterou ztvárňuje Mihulová, má homosexuálního syna. Ve skutečnosti má Alena dceru Karolínu Kachyňovou (24), která už měla před časem coming out. Mámě přišla na premiéru do divadla Ungelt zatleskat s přítelkyní Natálií. „Jsem moc ráda, že hraju v Ungeltu právě s Jitkou,“ svěřila nadšeně Mihulová.

Přátelí se už dlouhá léta a ředitel divadla Milan Hein (72) jí dovolil, aby si spoluhráčku vybrala sama. Volba byla jasná a herečka se vyslovila pro Jitku Smutnou. „Jsem šťastná, že ji mám,“ uvedla Alena. „Máme teď na sebe víc času,“ připustila hvězda seriálu Ulice Jitka Smutná, která měla zase podporu v hledišti v podobě bratra.

Vladimír Smutný (76) je uznávaný kameraman, držitel sedmi Českých lvů. Natočil například Kolju, Dobré světlo, Vlak dětství a naděje, Tmavomodrý svět, Tobruk či Skalpel, prosím. Na letošním mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech převezme z rukou Jiřího Bartošky (72) prestižní Cenu prezidenta MFF KV. Když Jitka po premiéře seděla s Vladimírem v divadelní kavárně, usmívala se od ucha k uchu. Tolik ji blízkost milovaného bratra hřála u srdce...

Stál i za Maigretem

Od 90. let kameraman Vladimír Smutný spolupracoval na řadě zahraničních projektů, např. na seriálu Barun Gold (1991, Nizozemsko), filmech Love Lies Bleeding (1999), Triceratops/ River Adventure Quere Line Videos (1999, oba USA), The Vij (2009, Rusko) nebo seriálové řadě komisaře Maigreta (1991–2005, Francie). V prosinci 2017 byl jmenován profesorem pro obor filmové, televizní a fotografické umění a nová média se zaměřením kamera na Akademii múzických umění.

Fotogalerie
42 fotografií