Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kaira ukázala dvojnici a popálená Týnuš poslala vzkaz! Na svátek matek hvězdy nezapomněly

/
  • Jak oslavily svátek matek naše celebrity?
    13. května 2019 ● 19:20

    Svátek matek vyvolal snad v každém člověku vlnu dojetí a lásky k ženě, která mu dala život, připomněl příjemné vzpomínky na dětství a také dal každému pocítit, jak důležité si je vážit každého okamžiku se svou maminkou – anebo se svým dítětem. Podobně rozjímaly na sociálních sítích i naše přední celebrity...

  • 1.

    Dara Rolins (46)

    Zpěvačka Dara Rolins sdílela na instagramu velice něžnou momentku s dcerkou Laurou (11), které láskyplně přezdívá Lola. „Kéž by mělo každé dítě náruč a každá máma v náručí svoje dítě. To, že se o ně občas bojíme, že se bojí oni o nás a že jednou vyrostou a opustí nás, je osudem každé mámy. I já jsem byla takhle ‚krutá‘ k té své a vím, že jednoho dne vyletí z hnízda i tenhle ptáček. Důležité je vědět, že se má VŽDYCKY kam vrátit…“

    Dara Rolins
    Autor: Instagram

  • 2.

    Gabriela Lašková (29)

    Česká Miss 2013 a populární moderátorka televize Prima nahrála na sociální síť jako obvykle umně upravený snímek se svým synkem Benediktem (1). „Krásný den maminek! Ať už jste psí, novopečenou nebo pětinásobnou maminkou, babičkou, prababičkou, pěstounkou anebo třeba tetou v dětském domově. Vám všem patří veliké díky za všechno, co děláte, a doufám, že jste měly krásný den!“ napsala krátkovlasá brunetka k roztomile rozesmáté momentce a připojila hashtagy „miluju být mámou“, „je to dar“, „smysl všeho“ a patrně aby nebyl její příspěvek natolik cukrkandlový, neopustila si s nadsázkou ani slova „největší klišé“.

    Gabriela Lašková
    Autor: Instagram

  • 3.

    Hana Mašlíková (36)

    Plavovlasá modelka Hana Mašlíková, která se proslavila svým krátkým sestřihem, nezkrotnou povahou a umělým poprsím, se po narození syna Andrease (necelé dva roky) docela změnila. Z rebelky je láskyplná maminka! Jinak si snad ani nelze vysvětlit tohle pokorné vyznání: „Já vím, že si všichni myslíme, že máme tu nejlepší mamču pod sluncem, ale já jí opravdu mám! Celý náš život jsi tady vždy byla a stále jsi jen pro nás.Kdykoli jsem měla nějakou starost nebo bolístku, ty jsi přispěchala a měla vždy řešení. Ačkoli jsi nás neskutečně rozmazlovala, rozmazluješ dodnes, tak jsi nás i vedla k samostatnosti a pokoře. Dokázala jsi najít rovnováhu mezi přirozeným respektem a přátelstvím. Děkuji každý den, že tebe i taťku mám.“

    Hana Mašlíková
    Autor: Instagram

  • 4.

    Ivana Korolová (30)

    Mladá zpěvačka a herečka Ivana Korolová, která po smrti známé a oblíbené (loutko)herečky Heleny Štáchové (†72) převzala dabing populární Lisy Simpsonové z kresleného seriálu Simpsonovi, se na instagramu pochlubila svou maminkou. Místo dojemných doznání hvězda seriálu Krejzových k fotce s maminkou před lety, kdy byla ještě malé miminko, a selfíčka pořízeného pravděpodobně během Ivaniny svatby v roce 2017, připojila pouze srdíčko. A to hovořilo za tisíce slov.

    Ivana Korolová
    Autor: Instagram

  • 5.

    Jana Benášková (38)

    Dvojnásobná maminka dcery Justýny (12) a synka Theodora (5), herečka Jana Bernášková, shrnula mateřství do několika stručných, ale o to pravdivějších vět: „Být matkou není hrdinství. Hrdinství je přežít ten rodičovský režim. Noční vstávání, kojení, ranní dobíhání do školky, neustálé stěžování si ve školce na vaše nevychované děcko, kabelku plnou křupek, hrdinství je taky dělat už po několikáté základku, potkávat se s družinářkou a znovu poslouchat o nevychovaném děcku, přežít pubertu a neustálý bordel v bytě. Hrdinství je být mámou, která se nezblázní a umí se smát celému tomu kolotoči s dětmi. Všem maminkám posílám sílu a mantru mé kamarádky: Bože, dej mi sílu, ať to dítě nezabiju.“

    Jana Bernášková
    Autor: Instagram

  • 6.

    Jitka Schneiderová (46)

    Oblíbená česká herečka Jitka Schneiderová se pochlubila fotkou, která je jí dekorací pravděpodobně na pracovním stole. „Moje láska. Holčička Sofie Anna. S ní mi přišla ta nejkrásnější a nejdůležitější role v životě! Jsem šťastná a pyšná máma,“ svěřila se Schneiderová, která minulý rok zazářila v hudebně-taneční soutěži Tvoje tvář má známý hlas, u půvabného černobílého snímku. Dcerku si pořídila se svým bývalým manželem, taktéž hercem Davidem Švehlíkem (47). Holčičce je dnes 13 let a vypadá to, že po svých rodičích roste do krásy.

    Jitka Schneiderová
    Autor: Instagram

  • 7.

    Josef (62) a Ornella (26) Koktovi

    Plod zakázané lásky zkrachovalého producenta Josefa Kokty a jeho mladičké milenky (a později manželky) Ornelly Koktové, rozené Štikové, dělá svým rodičům jenom samou radost. Jak jeho šťastná maminka, tak i hrdý tatínek se pochlubili na svých profilech na sociální síti šikovností svého uzlíčku radosti. Ukázali totiž malého Quentina (6) s vlastnoručně vyrobeným přáníčkem. „Děkuju, Quentinku,“ rozplývala se Ornella, zatímco Kokta ke snímku věcně podotknul „na maminku nezapomněl“.

    Josef a Ornella Koktovi
    Autor: Instagram

  • 8.

    Kateřina Kaira Hrachovcová (44)

    Herečka Kateřina Hrachovcová sdílela na svém instagramu fotku své mladičké maminky, která patrně právě vycházela z porodnice. „Maminko moje, miluju tě,“ napsala herečka k černobílému snímku, na kterém své matce jako kdyby z oka vypadla – což ostatně zmínila i celá řada Kaiřiných followerů.  K příspěvku hvězda seriálu Krejzovi připojila ještě dva humorné hashtagy „ještěže tě mámo mám“ a „mám tě ráda jako sůl“.

    Kateřina Hrachovcová
    Autor: Instagram

  • 9.

    Kristýna Leichtová (33)

    Sympatická herečka Kristýna Leichtová, která se do srdcí diváků zapsala svým účinkováním v seriálech Comeback nebo Ohnivý kuře, na sociální síti opět ukázala / neukázala svou maličkou dcerku Dorotku (necelý 1 rok). „Maminkám všem, krásný den! A zvláště těm, co jsou v tom letos prvně,“ popřála Leichtová tak trochu i sobě u roztomilé momentky, na které matka s dcerkou spinkaly bok po boku. Anebo si zkrátka jenom vzájemně užívaly své přítomnosti.

    Kristýna Leichtová
    Autor: Instagram

  • 10.

    Lenka Zahradnická (33)

    Také herečka Lenka Zahradnická patří mezi hvězdy, které se maminkami staly teprve nedávno – její dceři jsou teprve necelé dva roky. „Jasmínko, děkuju. Díky Tobě je můj život smysluplnější, barevnější, veselejší a je v něm tolik lásky, že mám pocit, že každou chvíli exploduju. Vlastně až Tvým narozením mi došlo, co pro mě moje máma celý život dělá. Pochopila jsem všechny ty její strachy a nespaní, když jsem někam šla, ty úzkosti, když jsem byla nešťastná... Takže mami, kloubouk dolů a velký dík. A Jasmínko, Tobě slibuju, že udělám všechno proto, abych ti byla tou nej mámou. Vzor mám totiž nejlepší!“ myslí si kráska známá například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

    Lenka Zahradnická
    Autor: Instagram

  • 11.

    Lucie Borhyová (41)

    Pokud někdo přemýšlel nad tím, jak je možné, že moderátorka Lucie Borhyová vypadá pořád skvěle i se čtyřmi křížky na krku, může se spekulacemi klidně přestat. Za jejím mladistvým vzhledem nestojí žádné pohanské rituály, ale dobré geny! Lucčina maminka vypadá skoro jako její starší sestra! „Bůh stvořil anděla bez křídel a dal mu jméno Máma,“ rozplývala se populární hvězda televize Nova na instagramu u velice povedené fotky s maminkou.

    Lucie Borhyová
    Autor: Instagram

  • 12.

    Lucie Šafářová (32)

    O plavovlasé české tenistce Lucii Šafářové je poslední dobou slyšet především ve spojitosti s jejím partnerem, hokejistou Tomášem Plekancem (36) - tím spíše, když oficiálně ukončila svou sportovní kariéru. Dvanáctého května ale sdílela na sociální síti selfíčko z posezení nad kávou (a nějakým tím zákuskem) se svou maminkou. „Šťastný Den matek všem úžasným maminkám! Moje je samozřejmě ta nejlepší! Všechno, čím jsem, jsem jenom díky tobě!“ vzkázala jí.

    Lucie Šafářová
    Autor: Instagram

  • 13.

    Marie Doležalová (32)

    Také herečka a spisovatelka Marie Doležalová odhalila, po kom z rodičů podědila své geny. V obličeji je totiž celá maminka! „No dobře, když je ten den matek! Ale nebudeme si nic malovat na růžovo, všichni víme, že vztah maminky a dcery umí bejt výbušnej, to možná proto, že jeho kořeny sahají tak hluboko, že tam strašně těžko dosáhneme. Nechci to tady nějak rozmatlávat, řeknu už jen to, že každej člověk, zodpovědnej ke svý duši, by se měl tímhle vztahem zabývat, protože nelze poznat sám sebe a pochopit své slabosti bez toho, aniž bychom poznali všechny zákruty svýho vztahu k mámě."

    „Ale! Já se tady pořád zakecávám těma jakoby vážnějma věcma, a přitom tohle je fotka, kde jsme chodily po H&M a máma sháněla decentní šperky, načež jsem jí vybrala tyhle a přemluvila ji k fotce. Prostě ráda bych vzpomenula na pár historek, které mě rozesmívají. Jako když jsme spolu vyrazily do Chorvatska, na dálnici jely na opačnou stranu (‚mami, mám špatnou zprávu, ta kulička jsme my a hejbeme se... od cíle pryč!!!‘), pak se v autě zhádaly, a když jsme našly správnej sjezd, z úlevy jsme do sebe hrstěma futrovaly směs oříšků. A pak dojely na místo (který mi Mária z invia vybrala na míru, poté, co mi psala čtrnáct dní, jestli nechci na dovolenou) a apartmánek byla přestavěná garáž (přísahám, dokonce se trochu svažoval z kopce! netušily jsme, proč nám do pokoje létají vlaštovky, když otevřeme větračku - byly zvyklé létat do té garáže!!) a pak nám pět dní z pěti pršelo. Když vysvitlo slunce, tak jenom na cestu k moři, a první kapky začaly padat, jakmile jsme si lehly na ručník."

    „Pak taky miluju vzpomínky, jak se máma snaží kreslit věci při Aktivitách (věřte nebo ne, teď už maluje krásný obrázky, což je zázrak, ale dřív...) Máma: maluje. Její spoluhráč: Psí spřežení? Máma: urputně vrtí hlavou. Spoluhráč: Boxer? Boxovací Ring? Máma: vrtí hlavou a dál přesvědčeně maluje. Spoluhráč: Mamuti? Mrkve? ((Konec limitu)) Máma: Polárkovej dort, tos nepoznal?!?!"

    „No a tak bych mohla pokračovat. Třeba vzpomínka na mámu v xxl hedvábný pyžamu, když si ho přála k Vánocům a my děti nevěděly, co je číslování a táta to nějak neodhad... a pak v něm poctivě několik let spala… Je hezký mít vtipný vzpomínky,“ rozepsala se u legračního portrétu své maminky Renaty.

    Marie Doležalová
    Autor: Instagram

  • 14.

    Michaela Habáňová (22)

    Půvabná brunetka a Česká Miss 2017Michaela Habáňová se pochlubila rozvernou fotkou se svou maminkou, která vznikla patrně během nějaké svatebního veselí. A s humorem snímek i okomentovala: „Maminka [pod. jméno] - 'Protože jsem to řekla' - 'Protože jsem tvoje matka' - 'Nebreč, nebo ti dám důvod' - 'Dokud žiješ pod mojí střechou' - Všichni to známe a všichni je bezmezně milujeme. Díky, že seš,“ vysekla Habáňová své mamince poklonu.

    Michaela Habáňová
    Autor: Instagram

  • 15.

    Michaela Kuklová (51)

    „Princezna Jasněnka“ Michaela Kuklová je maminkou syna Romana (10), kterého si pořídila se svým bývalým mužem, podnikatelem (a milionářem) Romanem Holomkem (60). „Syn mi řekl, že svátek nemám, že nejsem matka, ale maminka,“ svěřila se Kuklová na sociálních sítích. „Tahle fotka v časopisu je z roku 2009 a byla jsem mámou asi pět měsíců. Už je to deset let… A každý den se synem je pro mě sváteční,“ zdůraznila oblíbená herečka, známá z mnoha populárních českých pohádek (nejenom) režiséra Zdeňka Trošky (65).

    Michaela Kuklová
    Autor: Instagram

  • 16.

    Michaela Maurerová (39)

    Vždy usměvavá herečka a moderátorka Michaela Maurerová je maminkou dokonce trojnásobnou – ke dvojčatům Josefovi a Magdaleně (10) v prosinci loňského roku přibyla dcerka Emma. A jak je jejím dobrým zvykem, i Den matek velice vtipně popsala na instagramu, který jinak plní trefnými postřehy z mateřského života. „Byl to Den matek se vším všudy… a takový, jaký je každý den matky. Budíček 2:20, potom 3:15; 4:30, 5:30 - Emma má rýmu, odsavačka, kojení, pak si ji vzal tatínek na projížďku do kočárku. V 8:30 budíček od těch dvou starších, že mi přejou hezký Den matek a kde je snídaně? Potom vaření snídaně, vaření oběda, 2 pračky, 2 sušičky, mezitím návrat Emmy a tatínka. Kojení, utěšování Emmičky s ucpaným nosem. Oběd, uklízení po obědě. Ten talíř po tobě bude uklízet kdo, Pepo? Já, Pepa, Madla a Emma jdeme ven. Dvojčata hrajou basketbal na hřišti, Emma ječí v kočárku. Návrat z hřiště, potkáváme kamarády, jdeme s nima na jiné hřiště. Cestou domů kupuju 2 pizzy, už nemám sílu vařit večeři. Příprava dvojčat do školy, večeře, koupání, krmení a uspávání Emmy. Pepo, Madlo, pusu, zhasnout a spát. Můj kluk mi nalévá decku vína. Tak teda na nás, ženy a matky! To byl můj Den (matek)… a zítra bude další. Neměnila bych!“ prohlašuje rezolutně, a zároveň ale s nadhledem dodává: „Možná na chvilinku.“

    Michaela Maurerová
    Autor: Instagram

  • 17.

    Michal Kavalčík (43)

    Multitalent Michal Kavalčík, který nyní předvádí své schopnosti na prknech divadla Broadway v muzikálech Trhák nebo Mýdlový princ, na sociální síti ukázal, po kom je takový živel: po mamince. Ta není žádná usedlá dáma v kostýmku, ale naopak, společně se svým synem cestuje po celém světě. A nebojí se ani adrenalinových zážitků! „M A M I N K O Janičko vše nej a nej a nej přeje tvůj NEJHODNĚJŠÍ SYN! Maminka je totiž NEJVÍC!“

    Michal Kavalčík
    Autor: Instagram

  • 18.

    Nikol Moravcová (31)

    „Dnes jsem dostala vůbec první gratulaci ke Dni Matek v životě,“ svěřila se nastávající maminka, bloggerka a moderátorka Nikol Moravcová. „Je to nezvyk. Čeká mě nová role, úloha, status, škatulka… Občas se mě kámoši ptaj, jestli budu pořád stejná, nebo přejdu na druhou stranu řeky, do tý země s názvem ‚Motherland‘… Ty jo, nevím co na to odpovědět, ani nevím, jak bude vypadat můj běžnej den, můj instagram, vlastně ani celej můj život! Myslím ale, že se zas tolik lišit nebude. Budem prostě na všechno tři. A já se na to začínám fakticky těšit! Jsem od přírody bojovnice, Amazonka! Roli matky zvládly úplně všechny ženy, co znám! Nejde ani posoudit, jestli líp nebo hůř. Je to určitý životní poslání, který vyžaduje zodpovědnost a silnou vůli. Píšu to sem hlavně proto, abych si to jednou připomněla, až bude nejhůř… Ale taky proto, abych vzdala poklonu všem maminkám a babičkám, protože bez nich tu nejsme! A jestli jste ještě nepopřáli těm svým, tak to rychle napravte! Jsem sama zvědavá, o čem tu budu psát přesně za rok.“

    Nikol Moravcová
    Autor: Instagram

  • 19.

    Richard Krajčo (41)

    Populární frontman kapely Kryštof Richard Krajčo zalovil v archivu a pochlubil se fotkou s maminkou a bratrem Radkem, a místo klasického přání ke Dni matek vypíchnul několik slov ze skladby Nesmím zapomenout (Mámě) z nejnovějšího alba:
    „Už vím mami cos myslela tím,
    že jednou zjistím že čas už nevrátím
    a že to pálí když člověk dotýká se hvězd
    a že stoupání je jenom jedna z cest
    a že nesmím zapomenout
    co si nosím na ramenou
    jaké je dýchat ve vzduchoprázdnu
    a tančit na kolenou.“

    Richard Krajčo
    Autor: Instagram

  • 20.

    Sandra Nováková (37)

    Sympatická herečka Sandra Nováková, která poslední dobou září především v roli sebevědomé lékařky Saši v seriálu Modrý kód, nasdílela velice poetický snímek se svým synkem Mikulášem (3), a napsala k němu všeříkající vyznání: „Děkuju ti, že můžu být TVOJE MAMINKA.“ Nechyběly ani hashtgy „má láska“ a „hrdá máma“.

    Sandra Nováková
    Autor: Instagram

  • 21.

    Sandra Parmová (33)

    Krásná moderátorka Sandra Parmová je sice maminkou dvouleté dcerky Emily, do chomoutu se ale prý chystá až letos v létě. „Krásný svátek všem maminkám. A velkou pusu té naší mamince/babičce!“ napsala blondýnka, která si nedávno pomohla ke zvýšení sebevědomí plastikou poprsí. Sdílela také rozkošnou momentku se svou holčičkou v náručí. Ve svých instastories pak ukázala, jak jí na Den matek malá Emička donesla růži od tatínka

    Sandra Parmová
    Autor: Instagram

  • 22.

    Simona Krainová (46)

    Topmodelka Simona Krainová ukázala všem svým příznivcům, že byla kočka už jako mladá holka. Pochlubila se totiž černobílou fotkou se svou maminkou z jakési dovolené. Mladičká Simona měla už tehdy nekonečně dlouhé štíhlé nožky. „Trochu jiná pláž a jiné století… a ty nejkrásnější vzpomínky. Vše nej všem maminkám,“ napsala ke snímku nádherná modelka, která si nyní užívá horkých slunečních paprsků v Dubaji.

    Simona Krainová
    Autor: Instagram

  • 23.

    Týnuš Třešničková (23)

    Mladičká youtuberka Týnuš Třešničková, která se v poslední době bohužel „proslavila“ především kvůli své hrozivé nehodě v jedné z istanbulských restaurací, strávila Den matek sama. Je totiž v Turecku v nemocnici, kde se snaží vyléčit z děsivých popálenin, které jí sežehly kůži na rukou, krku a obličeji. „Den maminek… Mrzí mě, že jí dnes nemůžu popřát osobně, takže vy utíkejte svým maminkám dát pusu, pokud můžete! Zavzpomínala jsem si alespoň trochu na následujících fotkách, tak mrkněte pro pobavení…“ stýskala si.

    Týnuš Třešničková
    Autor: Instagram

  • 24.

    Veronika Arichteva (32)

    Populární herečka Veronika Arichteva ve svém příspěvku ke Dni matek zůstala svá. Jakožto členka oblíbeného humoristického tria 3v1 se nesnažila ze svých fanoušků vytřískat slzičky dojetí, ale spíše smíchu: „Takže doma už pár desítek minut hledám fotku z dětství s maminkou a nic. Na žádný společný nejsem! Mami?! To ses se mnou nechlubila, jo?! Jako vim, že jsem měla velkou hlavu no… Jsem trochu uražená, ale i tak Ti přeju krásný DEN, maminko moje! A když jsem jí teď nasraná volala, tak mi řekla, že se to dřív nedělalo (dělalo mami! Je toho plnej instáč) a pak taky říkala, ať se zítra teda přijedu vyfotit…“

    Veronika Arichteva
    Autor: Instagram

  • 25.

    Zuzana Belohorcová (43)

    Bývalá slovenská modelka Zuza Belohorcová ukázala na sociálních sítích jak svou fotku z dětství, tak i tu současnou se svými dvěma dětmi, dcerkou Salmou (9) a synem Neviem (5). „Jsem hrdá na mnoho věcí v mém životě, ale nic není takové jako to, že jsem matkou,“ chlubila se na instagramu, a připojila vzkaz pro svou maminku rovnou ve slovenštině: „Dnes speciálně pro moji milovanou maminku, Věrušku, které nesmírně moc děkuji za všechno, co mi v životě dala a dává, za všechno, co mě v životě naučila, a s jakou neskutečnou láskou a pokorou pro nás vždycky všechno udělala. Děkuji! Krásný Den matek nám všem maminkám. Užijte si ten dnešní den, zlatíčka, a upřímně, važte si toho, co máme. Protože ty naše poklady, naše děti jsou nejvíc.“

    Zuzana Belohorcová
    Autor: Instagram

    Fotogalerie
    26 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy