Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Muži obvinění z vraždy Kuciaka mají na krku další vraždu! Zastřelili podnikatele, domnívá se policie

Autor: ital, ČTK - 
13. května 2019
15:37

Bývalý voják Miroslav Marček a jeho bratranec Tomáš Sz., kteří jsou podezřelí z vraždy Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové († 27), čelí dalšímu obvinění. Vyšetřovatel slovenské národní protizločinecké jednotky (NAKA) obvinil dvojici mužů z vraždy podnikatele Petra Molnára z Kolárova.

Policie obvinila údajné vrahy investigativního novináře Kuciaka a jeho snoubenky Kušnírové z další vraždy. „Vyšetřovatel národní protizločinecké jednotky NAKA vznesl obvinění vůči osobám Tomáše Sz. a Miroslava Marčeka pro obzvlášť závažný zločin úkladné vraždy podle § 144 ods. 1, ods. 2 písm. e) f) Trestního zákona,“ píše policie Slovenské republiky na svém facebooku.

Vražda se měla odehrát 16. prosince 2016 a její obětí se měl stát slovenský podnikatel v autodopravě Petr Molnár (†40). Pachatelé jej dvakrát střelili zezadu do hlavy.

Podle policistů pachatelé zavraždili podnikatele po násilném vniknutí do jeho rodinného domu s cílem získat majetkový prospěch. Kriminalisté zavedli Miroslava Marčeka k domu Petra Molnára, kde jim měl ukázat, jak do domu vnikl. Poté jej přivedli k Malému Dunaji do míst, kde měl Marček zahodit do vody střelnou zbraň. Tu se podařilo policistům objevit.

Oběma obviněným hrozí v případě prokázání viny v případu vraždy podnikatele doživotí. Stejný trest jim může soud vyměřit i v případě, že budou odsouzeni za vraždu Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Dvojnásobná vražda dvou mladých lidí loni vyvolala v zemi mohutné demonstrace a vyústila v demisi tehdejšího premiéra Roberta Fica.

Podle dřívějších informací se Marček přiznal, že na Kuciaka a Kušnírovou střílel právě on. Bývalého vojáka Marčeka přitom vyšetřovatelé původně označovali v případu za řidiče; za střelce považovali Tomáše Sz.

Video  Kauza Kuciak zamávala s nedotknutelností na Slovensku, říká novinářka Holcová.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

offline ( 13. května 2019 18:57 )

Sákryš, teď už to ale vážně vypadá alespoň na podmínku - ale až po osmi letech zdržování a odvolávání se, jak to předvádí všem zločincům pan Rath.

zlymikes ( 13. května 2019 16:08 )

Policie se domnívá a novináři si jsou jistí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání