Za svůj život prošel umělec mnoha vztahy, ze kterých se mu narodilo mnoho potomků. Jan Saudek je úctyhodným třináctinásobným tatínkem, nejstaršímu synovi je šedesát a nejmladší dceři čtyři roky. V rozhovoru pro magazín Sedmička Saudek ale přiznal strach z dalšího miminka. 

Saudek se svěřil, že se okolo něj motají tři dívky, které by s ním rády počaly miminko. Fotograf má ale z dalšího potomka obavy. „Právě že do toho nejdu, protože se bojím, že další dítě už by mohlo být poškozené. Přece jenom mám vysoký věk," nechal se slyšet slavný umělec. 

Nepřesvědčilo by ho prý vůbec nic. Umělec navíc žije dlouhou dobu, v pořadí už se svou čtvrtou manželkou Pavlou Hodkovou, se kterou už tři děti má. „Pavla má tři děti, to by jí mělo stačit. Až odejdu, tak si opatří někoho jiného a bude jich mít třeba ještě dalších osm, ale já už žádné nechci. Nedávno jsem chtěl udělat gymnastický přednos. Před třemi lety jsem ho ještě vyšvihl, ale přestal jsem cvičit a teď už ho neudělal. To je vážná věc. Nejsem blbec, abych si říkal, že chci další dítě," říká přesvědčeně Saudek. 

S manželkou Pavlou je dohromady už patnáct let, s žádnou ženou nikdy předtím tak dlouho nevydržel. V době, kdy se poznali, jí bylo čtyřiadvacet let. „Dělala se mnou reportáž a já z ní na první pohled šílel. Ona to vůbec nechápala, páč mám naštvanej ksicht. Myslela, že se zlobím, že chci, aby se rozhovor ukončil. Ale já z ní šílel. V lásce je to většinou tak, že jeden miluje víc. Já jsem se zamiloval do ní a ona, protože je hodná a dva roky nikoho neměla, tak se časem úplně stejně zamilovala do mě," uzavírá Saudek.

VIDEO: Jan Saudek předsedou poroty Febiofestu: Nejraději mám pornografii!

Fotogalerie
59 fotografií