Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Elitní policista Daniel V. stojí před soudem: Prý brutálně napadl jiného muže!

Exbodyguard ministra Metnara před diskotékou brutálně napadl muže: Případ elitního policisty se znovu dostal před soud (ilustrační foto)
Exbodyguard ministra Metnara před diskotékou brutálně napadl muže: Případ elitního policisty se znovu dostal před soud (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: rc - 
13. května 2019
14:10

Na stůl prostějovskému soudu se znovu dostal případ policisty Daniela V., který údajně před dvěma lety na diskotéce v Otaslavicích brutálně napadl jiného muže. Pokud bude shledán vinným, hrozí elitnímu policistovi, který byl dokonce osobním strážcem exministra vnitra Lubomíra Metnara, konec kariéry u policie.

K brutálnímu útoku došlo před dvěma lety na diskotéce v Otasalavicích na Prostějovsku. Elitní policista Daniel V. tam měl napadnout jiného muže. O případu informuje deník Právo. 

„Bezdůvodně napadl poškozeného, zaklekl jej na zemi a opakovaně jej udeřil pěstí do obličeje,“ stojí v obžalobě. Napadeného muže pak Daniel údajně nechal ležet v kaluži krve a odešel. Oběť skončila v bezvědomí, měla zlomený nos, zraněnou čelist a naštípnutou lebeční kost chránící oko.

Podle záznamů z videokamery uvnitř sokolovny, které byly pořízeny dvě hodiny před útokem, se policista choval útočně. „Choval se agresivně a vyzývavě k ostatním mužům. Je s podivem, že ač vycvičen ke zvládání stresových situací a řešení konfliktů, reagoval tímto agresivním způsobem,“ uvedl v rozsudku soudce Vrtěl.

„Je zarážející, že po činu bezvládnému poškozenému nepomohl, zapojoval se do dalších konfliktů, nepřivolal pomoc, nepočkal na policii,“ podivil se soudce.

Daniel V. měl do té doby kladná pracovní hodnocení. „Při výkonu povolání se choval klidně, objektivně uvažoval i ve zcela mimořádných situacích, snažil se v případě konfliktu o smírné řešení celé situace,“ napsal do hodnocení exministr vnitra Lubomír Metnar, na což poukázal soudce v rozsudku. „Tímto chováním bez ohledu na spáchaný skutek zcela pošlapal etický kodex policie a výrazně zpochybnil svá dosavadní kladná služební hodnocení,“ uvedl muž v taláru.

Elitního policistu shledal soud vinným a vyměřil mu tříletý trest s podmíněným odkladem na 3,5 roku. Ovšem proti rozsudku soudu se Daniel V.  odvolal. Odvolání se dostalo ke krajskému soudu v Brně, který rozsudek zrušil a nařídil prostějovskému soudu, aby případ znovu přezkoumal. 

Daniel V. k odvolání navíc dodal posudek z biomechaniky. V posudku znalec tvrdí, že na kamerovém záznamu je pouze vidět jeden úder do hrudi napadeného. Odvolací soud proto nařídil, aby byla provedena rekonstrukce na místě činu. Daniel V. je stále ve službě, ovšem pokud by rozsudek soudu byl pravomocný, musel by odejít od policie.

sacred10 ( 14. května 2019 03:00 )

Dělá akorát ostudu policii dement!

Taurus70 ( 13. května 2019 21:41 )

Neco podobneho jsme zazili na Silvestra na Kolibe,blbecek z udajne Urny ozraly jak vepr do kazdeho vartoval nez dorazil k nenapadnemu chlapikovi a kdyz zjistil ze je Rus byl ohen na strese.Po nekolikerem slusnem upozorneni aby se na to vykaslal ze se chteji vsichni bavit a nikomu jinemu tam chlapik nevadi ho regulerne napadl nebo spis se pokusil tak rychle zpacifikovaneho frajera jsme jeste nevideli,kdyz si ho policajti odvazeli moc radosti z toho nemeli,byl to jakysi namachrovanec z Prahy a evidentne tezce prestrelil,majitel nam pak rikal ze mel prerazenou klicni kost a kompletne vyhozene rameno tak snad si vzal borec ponauceni😂😂😂

zkzkz ( 13. května 2019 14:39 )

Pomahač a chránič

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání