Klip Srdce nehasnou měl na serveru YouTube v době uzávěrky tohoto vydání 3,2 milionu zhlédnutí. Jeho vydavatel Supraphon tak za tuhle na české poměry obrovskou číslovku dostane honorář 32 tisíc korun. Jde o podíl z odvysílané reklamy u klipu, který pak přerozdělí autorům (Richard Krajčo, Peter Harazin) a interpretům (Karel Gott, Charlotte Ella Gottová).

Výpočet je jednoduchý. Za každých sto zhlédnutí vyplatí YouTube autorovi videa 1 Kč. Každý milion tak Gottovi a spol. vydělá dalších 10 tisíc korun. Druhý balík peněz pak vyplatí autorům a interpretům písničky Ochranný svaz autorský za vysílání songu v rádiích, která ho hrají o sto šest. Za první týdny může jít až o 100 tisíc korun. Přesné číslo ale bude známé až po skončení druhého čtvrtletí, které právě běží.

Třetí píseň

Song je sice prezentovaný jako první společný duet Karla a Charlottky, ale není to pravda. Táta s dcerou si už zazpívali v titulních písničkách k filmům Anděl Páně 2 (2016) nebo Když draka bolí hlava (2018). Jenže zatímco klip k loňské pohádce doteď vidělo jen 110 tisíc lidí, což je půl roku po premiéře dost málo, až Srdce nehasnou se staly tím správným tahem na branku. „Po dvou pohádkových duetech s Charlottkou pro nás Richard Krajčo napsal první společnou píseň, po které jsem již delší dobu toužil. Nese v sobě emoční hloubku a energii rozpravy mezi otcem a jeho dospívající dcerou,“ raduje se z nového počinu Mistr.

Komu to ještě sype...

Gott není jediný, kdo si díky jednomu videoklipu přišel na velmi hezké peníze. Natočit čtyřminutové hudební video se před ním vyplatilo třeba skupině Chinaski – jejich písnička Každý ráno měla do uzávěrky tohoto vydání přes 31 milionů zhlédnutí, což je výdělek cca 310 tisíc korun. Na kanálu YouTube boduje i Ben Cristovao (31), jehož klip k písni Zvedám těžký váhy doteď vidělo přes 25 milionů lidí (výdělek za YouTube cca 250 tisíc korun). Tak raketový start jako Gott ale nikdo z nich se svým videem neměl.

VIDEO: Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

Fotogalerie
88 fotografií