Původní profesí modelka debutovala jako herečka už v šedesátých letech. Za seriál The Mod Squat dokonce v sedmdesátých letech obdržela obdržela čtyři nominace na prestižní ceny Emmy a jednu na Zlatý glóbus. Její nejslavnější role však přišla až v roce 1990, kdy v kultovním seriálu Městečko Twin Peaks režiséra Davida Lynche ztvárnila servírku Normu Jenningsovou.

V roce 1974 si vzala úspěšného hudebníka a producenta Quincyho Jonese, se kterým měla dvě dcery. Až do roku 1990 dala své herecké kariéře vale a plně se věnovala výchově dětí. Starší dcera Kidada se v devadesátých letech zasnoubila s tragicky zesnulým rapperem Tupacem. V případě mladší z dcer jablko nespadlo daleko od stromu, Rashida Jonesová je dnes sama úspěšnou herečkou.

Podle vyjádření svých dcer publikovaném v deníku LA Times podlehla Peggy boji s rakovinou. Odešla pokojně v úzkém rodinném kruhu. „Jsme rády za každý moment, který jsme s ní strávily. Nedokážeme teď vyjádřit, co všechno prožíváme, ale chceme jen říct, že Peggy vždy byla a bude naším světlem tady i na věčnosti. Navěky bude naší součástí.“

Fotogalerie
9 fotografií