„Táta si to takhle přál,“ prohlásila na rozptylové loučce zbraslavského hřbitova na vrchu Havlín jeho dcera Bára Munzarová (47). Ta na smuteční akt dorazila po poledni se svým manželem Martinem Trnavským (49), svojí dcerou z prvního manželství Annou Dvořákovou (17) a také se svojí nevlastní sestrou Terezou Munzarovou (55). Tu měla její maminka Jana Hlaváčová (81), která se z vážných zdravotních důvodů tohoto rozloučení se svým mužem neúčastnila, se svým prvním manželem – hercem Jiřím Michným(†34).

I když to budou už čtyři měsíce, co legendární herec zemřel po dlouhé a těžké nemoci ve svém domě v Modřanech, s rodinou Luďka Munzara včerejší akt notně zacloumal. Nikdo se neubránil slzám, když zaměstnanec zdejšího hřbitova vysypal umělcovy ostatky v rohu loučky. Na začátku rozptylu popela pršelo, po chvilkové přeháňce pak vyšlo slunce. „Slzy i úsměv, jak dobře naplánované,“ dodala k tomu dojatě dcera Bára, bývalá manželka herce Jiřího Dvořáka (52).

Rozptýlení popela Luďka Munzara bylo na přání rodiny přístupné veřejnosti, rodina však následně požádala všechny přítomné, aby mohli několik následujících minut strávit o samotě. Na hřbitově pobyli nejbližší známého herce zhruba dvacet minut, během nichž se patrně věnovali tichému rozjímání.

Luděk Munzar, dlouholetý člen pražského Národního divadla, čestný občan Prahy 12 a držitel prestižní ceny Thálie za celoživotní činoherní dílo, se tak hned po Ladislavu Chudíkovi (†91), alias primáři Sovovi z Nemocnice na kraji města, stal dalším významným hercem, který nemá svůj hrob...

VIDEO: Poslední ovace v Národním: Takhle Munzara (†85) vyprovodili do hereckého nebe

Video
Video se připravuje ...

Poslední ovace v Národním: Takhle Munzara (†85) vyprovodili do hereckého nebe Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií