První zastávkou české kapely v Izraeli byla pláž Kalia na severu Mrtvého moře, kde nikdo z jejích členů nikdy předtím nebyl. Ihned po příjezdu se vrhli do husté slané vody, aby vyzkoušeli, zda opravdu nadnáší. Pak se pomazali léčivým bahnem přímo ze dna moře. Následně se celá česká delegace vydala k pevnosti Masada na pouštní stolové hoře a kochali se nádherným výhledem na Mrtvé moře a Moabské hory.

Albert si ho ozvláštnil tím, že se – jak je jeho zvykem – postavil na hlavu. „Jsem nadšený, že jsme se tam rozhodli vydat na vlastní pěst. Byla to v podstatě naše poslední šance, jak si vyčistit hlavu, než vypukne to eurovizní šílenství,“ svěřil Blesku zpěvák s tím, že už je v Izraeli čeká jen jedna samostatná zkouška a následně semifinálové vystoupení v Tel Avivu, které můžete spolu se stovkou milionů diváků po celém světě sledovat v úterý od 21 hodin na ČT2.

Stejně jako loni u Mikolase Josefa (23) se podle světových sázkařů pohybují šance Lake Malawi na umístění okolo 15. místa. Až samotné večery rozhodnou, jaké bude skutečné pořadí. I patnácté místo ve finále by každopádně byl skvělý úspěch, ačkoli Mikolas loni skončil na skvělé šesté příčce!

Blesk bude sledovat dění přímo na místě v zákulisí Eurovize! Už od pondělí v tištěném Blesku a na Blesk.cz.

VIDEO: Lake Malawi odletěli bojovat na Eurovizi. Zazáří jako Mikolas Josef?

Video
Video se připravuje ...

Lake Malawi odletěli bojovat na Eurovizi. Zazáří jako Mikolas Josef? redakce Blesk

Fotogalerie
36 fotografií