Světoznámý ex-fotbalista David Beckham strávil devátý květen u soudu, kam se dostavil ve svém luxusním voze Bentley, na první pohled drahém šedém obleku – a zcela evidentně naprosto bez nálady. K soudu byl předvolán kvůli banálnímu přestupku: během jízdy si totiž hrál se svým mobilním telefonem a nesledoval vozovku. Jenže k tomuto přešlapu už měl nasbírané body za překročení povolené rychlosti, a to dokonce dvakrát. Soudkyně se ho proto rozhodla připravit o řidičské oprávnění na 6 měsíců.

Bývalá hvězda fotbalového klubu Manchester United byla spatřena s telefonem v klíně minulý rok v listopadu, a nebýt všudypřítomných fanoušků, kteří ho při tomto přečinu vyfotografovali (a následně nahlásili), soud by se o něm ani nedozvěděl. Podle Beckhamova právníka Gerrarda Tyrrella si jeho slavný klient onen incident nepamatuje: „Pro podobné chování samozřejmě neexistuje žádná omluva, ale je to tak, že si nemůže ani vybavit, že k tomu došlo… nyní se tím bude vinit o to více,“ citovala právníka CNN.

„Beru v potaz, že v londýnském provozu a v zácpách to byla skutečně pomalá rychlost, ale to není omluva. Stále se jedná o nebezpečný čin,“ zdůraznila soudkyně. Kromě odnětí řidičáku někdejšího záložníka Realu Madrid, AC Milán, Los Angeles Galaxy nebo Paris St. Germain potrestala pokutou 750 liber (22,3 tisíc korun) a 100 liber (necelé 3 tisíce korun) musel Beckham zaplatit za soudní stíhání. Tato částka byla pro známého sportovce naprosto zanedbatelná, a proto ihned po skončení soudní pře prohlásil, že se proti navrhovanému trestu nehodlá nijak odvolávat.

VIDEO: Manželé Beckhamovi v hledáčku "líbací kamery"

Video
Video se připravuje ...

Beckhamovi a jejich polibek Youtube

Fotogalerie
41 fotografií