I přesto, že by se měl princ George držet protokolu a střežit královské tajemství, pořád je to jen pětileté dítě, které se někdy prostě neuhlídá.

Když se syn vévodkyně Kate Middletonové (37) a prince Williama (36) dozvěděl jméno jeho budoucího bratrance, údajně se mu ‚Archie‘ tak zalíbilo, že jej začal používat sám pro sebe. Během procházky s babičkou Carole Middletonovou (64) potkal náhodného pejskaře, kterému se představil jako Archie. 

Náhodný kolemjdoucí předstíral, že prince nepoznal, a zeptal se ho na jméno. A dočkal se nečekaného překvapení. „Snažil jsem se být přátelský, a tak jsem se s ním trošku zapovídal. Zeptal jsem se George na jméno, i když jsem ho samozřejmě znal. K mému údivu odpověděl: ‚Jmenuju se Archie‘ s velkým úsměvem na rtech. Neměl jsem tušení, proč si říká Archie,“ svěřil se pejskař magazínu The Sun, kterému prý ovšem přítomná ochranka zakázala fotit. 

Další možností je, že George skutečně netušil, pro jaké jméno se Meghan s Harrym rozhodnou, a jméno používal, protože se mu prostě zalíbilo. Když se roztomilá zvěst dostala k Meghan a Harrymu, zalíbilo se jim to, a tak svého chlapečka tak pojmenovali, v podstatě na Georgeovu počest. 

Jméno Archie původně pochází z Německa a znamená „velmi statečný“. Podle statistického úřadu byl Archie ve Velké Británii v roce 2017 osmnáctým nejpopulárnějším chlapeckým jménem. Podle předpovědí statistiků bude do čtyř let jedním z deseti nejpoužívanějších, a v roce 2025 se dokonce očekává, že bude mezi maminkami úplně nejpopulárnější.  

VIDEO: Princezna Charlotte a princ George si hrají s balónky

Video
Video se připravuje ...

Princezna Charlotte a princ George si hrají s balónky. youtube

Fotogalerie
68 fotografií