Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie zajistila přes tisíc zbraní. Byly ve vile v luxusní čtvrti Los Angeles

Americká policie zajistila více než tisíc zbraní v luxusní čtvrti v L.A.
Americká policie zajistila více než tisíc zbraní v luxusní čtvrti v L.A.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Darina Jíchová - 
9. května 2019
21:05

Americkým policistům se tento týden ve městě Los Angeles podařilo zajistit přes tisíc střelných zbraní, které objevili v jedné z vil luxusní čtvrti Holmby Hills. Najdete ji nedaleko celebritami oblíbené oblasti Bel Air. Na místě kromě losangeleské policie LAPD zasahoval také Úřad pro alkohol, tabák, zbraně a výbušniny (ATF), policisté zatkli jednoho muže, informovala stanice CNN.

Oddělení LAPD jednalo na základě podezření, že někdo z tamního sousedství vyrábí a prodává nelegální zbraně a výbušniny, sdělil tisku strážník Jeff Lee. Na místě byl pro porušení zákona, který zakazuje výrobu, distribuci, přepravu, import a prodej útočných pušek, samopalů a dalších automatických zbraní, zadržen jeden člověk. Další informace o zatčeném muži LAPD neposkytla.

Americká policie zajistila více než tisíc zbraní v luxusní čtvrti v L.A. Americká policie zajistila více než tisíc zbraní v luxusní čtvrti v L.A. | ČTK, Blesk - Aneta Schurgerová

Zajistili i kulomety

Letecké záběry ze scény ukázaly stovky zbraní vyskládaných na příjezdové cestě domu, kde je policisté našli. Jednalo se o pestrou směs od ručních zbraní, revolverů, přes pušky, po kulomety a samopaly.

Mluvčí ATF Ginger Colbrunová v písemném prohlášení uvedla, že úřady dostaly anonymní tip. Jedná se o největší zajištěné množství zbraní od roku 2015. Tehdy LAPD na jednom místě nalezla 1200 zbraní, sedm tun nábojů a 5,2 milionu korun v hotovosti. Majitel domu, kde byl proveden zátah, byl objeven mrtvý v autě před domem.

Americká policie zajistila více než tisíc zbraní v luxusní čtvrti v L.A. Americká policie zajistila více než tisíc zbraní v luxusní čtvrti v L.A. | ČTK

 

mandat ( 10. května 2019 06:23 )

V Zapadni Evrope maji takove zbranre muslimove, v mesitach jich uz nasli take dost a nikdo to neresi a ani nezvrejnuje.Proc asi ?

Zobrazit celou diskusi