Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bože můj! Hrůza! Jsem smutná! Postráneckého (†75) oplakávají Bohdalová, Obermaierová a další

/
  • Bože můj! Hrůza! Jsem smutná! Postráneckého (†75) oplakávají Bohdalová, Obermaierová a další
    Aktualizováno - 8. května 2019 ● 16:53
    8. května 2019 ● 12:19

    Celé Česko nyní oplakává smrt herecké legendy - nezapomenutelného Václava Postráneckého (†75). Jak na zesnulého herce vzpomínají jeho kolegové? 

  • 1.

    Filip Čáp (48)

    Jako jeden z prvních zareagoval na smutnou zprávu o smrti Postráneckého na sociální síti herec a dabér Filip Čáp známý především rolí Pavla Strnada v Ordinaci v růžové zahradě 2. Syn herečky Kláry Jernekové (†58), která spolu s Postráneckým hrála v Národním divadle, sdílel článek o jeho odchodu ze světa a připojil smutné emotikony. 

    Filip Čáp bude hostem na chatu v Blesk.cz
    Autor: Archiv Blesk

  • 2.

    Miroslav Bobek (52)

    „To je mi moc líto... Vždycky se rád podívám na jeho filmy, ale vůbec nejraději budu vzpomínat, jak mi vyprávěl o natáčení svého úplně prvního filmu v naší zoo," smutnil na facebooku též ředitel pražské Zoo Miroslav Bobek.

    Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek s kvakošem nočním se satelitním vysílačem.
    Autor: Petr Hamerník, Zoo Praha

  • 3.

    Miroslav Graclík (51)

    Zavzpomínal i spisovatel Miroslav Graclík. „Včera večer odešel Václav Postránecký. I když hrál ve spoustě filmech a seriálech, tak jeho role v komedii S tebou mě baví svět, je asi tou, kterou si lidé pamatují nejvíce. Měl jsem ho rád i v seriálech Byl jednou jeden dům, 30 případů majora Zemana, Cirkus Humberto, Zlá krev nebo v Létajícím Čestmírovi... R.I.P," napsal na sociální síť a připojil fotku mladého Postráneckého.

    Vzpomínka Miroslava Graclíka na Václava Postráneckého
    Autor: Facebook
     

  • 4.

    Jiřina Bohdalová (88)

    Na kolegu nezapomněla ani oblíbená herečka Jiřina Bohdalová. „Bože můj… To je tak hrozné. Budu na něj vzpomínat jako na velkého kamaráda, hodně jsme spolu hráli v mnoha komediích. Byl to vynikající herec, bezvadný srandista a vynikající člověk. Víc nemohu teď říct, jsem z toho v šoku,“ řekla pohnutě pro eXtra.cz Jiřina.

    Jiřina Bohdalová
    Autor: Zbyněk Pecák

  • 5.

    Jan Burian (67)

    „Upřímnou soustrast rodině i českému divadlu. Václav Postránecký byl po celou svou kariéru mimořádný herec se silným komediálním i dramatickým talentem. Byl také aktivním občanem, který se nebál prosazovat své postoje a vykonal mnoho dobrého pro divadelní a hereckou obec. Byl oblíbený a mnozí z nás si vážili jeho přátelství,” uvedl na počest zesnulého pro Blesk Jan Burian, ředitel Národního divadla, kde Václav léta působil.

    Jan Burian
    Autor: Jan Přibyl

  • 6.

    Jaroslava Obermaierová (73)

    „To jsem moc smutná, měla jsem Vaška ráda a moc ráda jsem s ním hrála," řekla Blesku Jaroslava Obermaierová a rovnou připojla i společný zážitek. „Vzpomínám na seriál Byl jednou jeden dům, ale taky na jeden z mých prvních filmů s režisérem Zbyňkem Brynychem Jakou barvu má láska. Ptal se mě, s kým bych chtěla zahrát a já mu odpověděla, že jsem v Komorním divadle viděla Václava Postráneckého a že mě zaujal. Brynych odvětil, že Postránecký řekl totéž o mně."

    Jaroslava Obermaierová jak Vilma Nyklová v Ulici
    Autor: tv nova

  • 7.

    Herci ze seriálu Krejzovi

    „Všechny nás tato nešťastná zpráva zasáhla. Do poslední chvíle jsme doufali, že se pan Postránecký uzdraví a zase s námi začne točit. Je nám to moc líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast všem jeho blízkým," sepsal štáb seriálu Krejzovi, kde Postráneckého již před časem nahradil Oldřich Navrátil.

    Václav Postránecký v seriálu Krejzovi
    Autor: FTV Prima

  • 8.

    Marika Šoposká (29)

    „Aaau... Tak tohle bolí. Můj první natáčecí den v životě. S nejlepším parťákem,jakýho jsem si mohla přát. Mávám na cestu," zavzpomínala představitelka Bibi z Ordinace v růžové zahradě 2 Marika Šoposká na instagramu na herecké začátky, během nichž jí pomáhal právě Postránecký. Sdílela snímek z pohádky Boháč a chudák, kde se v roce 2005 sešli na jednom place.

    Marika Šoposká vzpomíná na Václava Postráneckého
    Autor: Instagram

  • 9.

    Petr Šiška (54)

    „R.I.P.Václav Postránecký...dík kamaráde, že jsi nám fantasticky namluvil velkého Draka v naší pohádce, nezapomeneme," napsal na facebooku moderátor Petr Šiška, jenž je jedním z autorů pohádky Když draka bolí hlava. 

    Petr Šiška v soutěži Vysoká hra
    Autor: ČSFD

  • 10.

    Lucie Kožinová (49)

    „R.I.P.Václav Postránecký," napsala na facebook herečka a dabérka Lucie Kožinová. „Milý Václave, nikdy nezapomenu na zkoušení role Shelby v Ocelových magnoliich. Děkuji za krásnou rolí v Kladenském divadle, za to, že jsem se v roce 1994 mohla potkat na jevisti se Stellinkou Zázvorkovou a za milou spolupráci v Doktorech z Počátků. Děkuju Ti a nikdy nezapomenu," doplnila představitelka zahradnice Sýkorové z Doktorů z Počátků a připojila srdíčko a archivní foto. 

    Lucie Kožinová zavzpomínala na Václava Postráneckého
    Autor: Facebook

  • 11.

    Václav Vydra (63)

    „Znal jsem ho už v době, kdy ještě žili mí rodiče. Na jevišti Komorního divadla byl fantastický. Naposledy jsme spolu dělali Švejka v divadle Hybernia. Nikdy na něj nezapomenu," smutnil ve vyjádření pro Blesk Václav, syn Dany Medřické a Václava Vydry stašího. „Občas nešel pro odsudek daleko, někdy si rejpnul, ale mnohdy měl pravdu. Měl můj respekt," dodal Vydra.

    Vydra
    Autor: Foto Blesk - Jiří Hadač
     

     

  • 12.

    Jan Kanyza (71)

    „To je hrůza. Považoval jsem si ho a měl jsem ho rád. Nejsem ani schopen na to reagovat. Určitě tam nahoře vystupuje na první scéně, ale ta je bohužel bez diváků," řekl smutně Blesku herec a malíř Jan Kanyza.

    Jan Kanyza
    Autor: herminapress.cz

  • 13.

    Michal Dočekal (54)

    „Václava Postráneckého jsem zprvu- jako tehdejší začínající šéf Činohry ND- velmi uznával, ale rovněž k němu cítil jisty odstup. Byl silnou osobnosti a ne každého přijímal lehce," přiznal umělecký šéf Městkých divadel pražských a režisér Michal Dočekal pro Blesk.

    „Postupem času mi k sobe otevřel cestu a já poznal, ze je nejen velky herec, ale i přemýšlivý a múzicky člověk, zcela oddaný své profesi. A tu ovládal skvěle. Moc jsem si jej jako člověka i umělce vážil.” dodal.

    David Drábek a Michal Dočekal
    Autor: profimedia.cz

  • 14.

    Jana Šulcová (72)

    „Ono se vědělo, že Vašek je velmi nemocný, ale přesto mě jeho ztráta zasáhla a pořád nemůžu uvěřit, že není mezi námi. Měl rád život, svoji práci a měl rád moji rodinu. Často jsme spolu pracovali a on mě obrovský smysl pro humor, nikdy jsem ho nezažila zachmuřeného. Budu na něj vzpomínat, mám pocit, že se roztrhl pytel s hereckými odchody," smutní kolegyně Postráneckého z komedia S tebou mě baví svět Šulcová.

    Jana Šulcová
    Autor: archiv Blesku

  • 15.

    Hana Maciuchová (73)

    „Srdce mi krvácí," napsala Blesku stručně herečka Hana Maciuchová.

    Herečka Hana Maciuchová (73) čte na nové audioknize humoristický román o pražské rodině, jejíž poklidný životní styl převrátí Robin, zcela originální exemplář foxteriéra.
    Autor: Supraphon

  • 16.

    Halina Pawlowská (64)

    „Je mi to hrozně líto a vzpomínám, kdy jsem ho viděla naposledy a to bylo v Lázních Bělohradech, když byl hostem mé talkshow. Byl hrozně veselý a příjemný a všichni z něj byli nadšení. A tehdy držel dietu a já jsem mu říkala, že to nepotřebuje a mě u toho tak mrazilo a myslím, že krátce na to promluvil o své nemoci,“ odtajnila dokonce herečka a spisovatelka Halina Pawlowská.

     

    Halina Pawlowská
    Autor: Foto archiv Blesku a ČT

    Fotogalerie
    105 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy