Hvězda Účastníků zájezdu si z dopravní nehody v půlce července odnesla tři zlomená žebra a propíchnutou plíci. Ovšem Klepla ani to nezastavilo a záhy se vrátil do divadla, jenže pak ho problémy dohnaly a on si musel dát od hraní pauzu a stáhl se do ústraní. Dokonce začal navštěvovat i psychologa.

Není divu, že se od té doby rozhodl přece jen trochu zvolnit. „Pomalu se do tohoto nastavení dostávám. Někdy to na mé okolí může působit až drze nebo namyšleně, když něco odmítnu, lidé na to u mě prostě nebývali zvyklí,“ svěřil se v rozhovoru pro iDnes.cz herec.

Tato životní událost se na něm prý podepsala, čehož si všimli i jeho nejbližší. „I moje děti mi říkají, že jsem se od té doby změnil. Jako bych byl pokornější, soucitnější, smířlivější a daleko více přející. Upřímně oceňuji úspěch druhých a to, že mě to těší, mi dělá moc dobře,“ přiznal a jako příklad uvedl, že nyní dokáže ocenit výkony kolegů, například Ivana Trojana (54), Michala Dlouhého (50) či Jiřího Langmajera (52). Ty považuje za pravé herecké bardy.

Od nehody se ale také musel rozloučit právě s motorkou, kvůli níž se do problémů dostal. „Moje okolí mi ji zakázalo a zatím se toho držím, i když časová úspora byla díky ní fantastická,“ posteskl si a přiznal také, že má po nehodě doživotní následek. „Jako památka na ni mi zůstala vyhřezlá kůstka na rameni, která už tam prý tak zůstane. Nikdo nepovolaný ji ale neuvidí.“ Hlavu si z toho ale nedělá. „Jak řekla moje kolegyně Evička Holubová: ‚Ty už stejně postelové scény hrát nebudeš!‘“ směje se.

Jako vždy se snaží na situaci dívat pozitivně. Ovšem i tak už se raději připravuje na to, že jednou odejde z tohoto světa. Nekrolog prý zatím nemá. „Ale dětem jsem řekl, že bych byl rád, aby jednou na můj náhrobek nechali vytesat nápis: ‚Chtěl bavit lidi‘,“ dodal pro iDnes.cz Klepl.

VIDEO: Bob Klepl přiznal, jak vypadalo jeho soužití s maminkou: Do desíti večer doma, jinak…!

Video
Video se připravuje ...

Soužití Boba Klepla (60) s maminkou (85): Do desíti večer doma, jinak…! Adriana Šoltézová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
34 fotografií