Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se objevili před skupinkou vybraných médií v St George's Hall v zámku Windsor. „Má ten nejlepší temperament, je opravdu klidný,“ prozradila o něm novopečená maminka Meghan, která se před veřejností objevila v bílých volných šatech. Únava po náročném porodu na ní byla trochu znát, přesto se usmívala a nadšeně si pochvalovala, že má doma „dva ty nejlepší chlapy na světě“. 

„Těch posledních pár speciálních dní bylo jako ze sna,“ prozradila ještě o malém chlapečkovi maminka a odtajnila, že jeho setkání s prababičkou královnou Alžbětou II. (93) a pradědečkem princem Philipem (97) je naplánováno na později. Ovšem i tak už se prý potkali. „Právě jsme na vévodu narazili, což bylo tak milé,“ usmívala se Meghan. „Bude to milá chvíle, kdy miminko představíme celé rodině, a také je tu s námi i moje maminka. Moc děkujeme za všechny přání a milá slova, znamená to pro nás tak moc,“ dodala.

Také princ Harry byl očividně v sedmém nebi. „Je to skvělé, rodičovství je úžasné,“ tvrdil. „Jsme nadšeni, že máme svůj vlastní uzlíček štěstí. Chceme s ním strávit nějaký zvláštní čas, jak začne vyrůstat.“ Komu je miminko víc podobné, ale prý dvojice ještě nerozklíčovala. „Všichni říkají, že miminka se zvládnou měnit ve dvou týdnech. Jeho pohledy se mění každý den,“ podivoval se Harry.

O události nakonec informovali vévoda s vévodkyní i sami na instagramu. „Dnes s vámi vévoda a vévodkyně ze Sussexu hrdě sdílí první veřejný moment coby rodina. Jsou tak neskutečně vděční za milá přání a podporu, kterou dostali od lidí z celého světa, od chvíle, co přede dvěma dny přivítali na svět syna,“ objevilo se na profilu Meghan a Harryho.

 

Tajnosti kolem miminka a jméno

„Budeme potom schopni se s vámi sejít, během dvou dnů, jak bylo plánováno, a sdílet to s vámi jako s rodinou. Aby každý mohl vidět miminko,“ předesílal ostatně v pondělí vévoda ze Sussexu v prvním rozhovoru od chvíle, co se stal otcem. S manželkou si chtěli příchod dítěte na svět užít jako rodina a teprve poté ho ukazovat veřejně.

A Meghan se navíc rázně vymezila proti tomu, aby musela už v den porodu někde s miminkem v náručí pózovat - tak, jak to už třikrát předvedla vévodkyně Kate (37).  Slavná chvilka, kdy veřejnost poprvé spatřila nejmladší přírůstek do britské královské rodiny, tak přišla právě dnes, ve středu 8. května. 

Otázkou ale i nadále zůstává, zda se rovnou dozvíme už i jméno dítěte, které zatím v Británii něžně oslovují »Baby Sussex«. Všichni jen hádají a sázejí se, jaké jméno asi Meghan a Harry svému synovi do vínku dají. Zatím vyhrávala především tradičnější jména jako James, Alexander či Arthur. Někoho též napadlo John, podle koně, u něhož tatínek stál, když o svém synkovi mluvil před novináři.

Podle nejnovějších informací nyní ale kralují sázkám především možnosti Alexander a Spencer. Druhá možnost by byla uctěním památky zesnulé Harryho maminky, princezny Diany (†36), jejíž rodné příjmení bylo právě Spencerová. 

VIDEO:  Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
140 fotografií