Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie odhalila drogový gang i s vlastní varnou

Autor: ČTK, ital - 
7. května 2019
18:20

Policisté a celníci odhalili čtyři členy drogového gangu, který měl ze zahraničí dovážet prekurzory (chemické sloučeniny) pro výrobu metamfetaminu. Ten z nich následně vyráběli ve svých varnách na Klatovsku. Na akci zvanou TKADLEC, která probíhala pod dozorem Krajského státního zastupitelství v Plzni, se policisté a celníci připravovali mnoho týdnů. V sobotu skončila úspěšným zadržením hledaného gangu.

V sobotu 4. května se podařilo policii a celníkům z Plzeňského kraje odhalit a zatknout čtyřčlenný gang zabývající se nelegální výrobou, transportem a distribucí omamných a psychotropních látek a jedů. Tři muži a jedna žena dováželi ze zahraničí chemické sloučeniny, z nichž následně ve varnách na Klatovsku vyráběli metamfetamin. Mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová pověděla pro ČTK, že tři obvinění muži skončili ve vazbě.

Podezřelé zadržely zásahové jednotky celní správy. Při domovní prohlídce policisté zajistili chemické látky, předměty k výrobě pervitinu a látku s obsahem efedrinu, uvedla Ladmanová. Díky zásahu podezřelí výrobu pervitinu nedokončili.

Policie Plzeňského kraje píše na svém webu: „Komisař z oddělení obecné kriminality územního odboru Klatovy předal usnesení o zahájení trestního stíhání čtyřem pachatelům.“

„Ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn sedmatřicetiletý muž z Plzně a z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy osmatřicetiletý muž ze Sušice, osmadvacetiletý muž z Plzně a osmadvacetiletá žena z obce na severu Plzeňska. Uvedení spáchali uvedený trestný čin formou spolupachatelství,“ uvádí se dále na stránkách.

la.ma ( 7. května 2019 19:43 )

jojo, starej Chaloupka měl raděj místo medvědům věnovat péči děcku,
kluk puštěnej na podmínku a už zase koná trestnou činnost, hamba mu 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání