Novopečený a hrdý otec princ Harry se nemohl dočkat, až se s novinkou o miminku podělí se světem. Novinářům prozradil, že o jménech s Meghan dlouho přemýšleli, jelikož vévodkyně své první miminko týden přenášela. 

Největšími favority na jméno nového člena královské rodiny jsou podle sázkových kancelářích Alexander, James nebo Arthur. Předtím, než miminko přišlo na svět, v královském paláci se o něm mluvilo jako o Baby Sussexu. Ať si ale královský pár vybere jméno jakékoliv, jedno je jisté. Nebude mít před ním jako jeho otec titul prince. Alespoň tedy dočasně.

Podle královského protokolu se mu nebude moci říkat ani „královská výsost“. V pravidlech stanovených Georgem V. v roce 1917 tituly prince a princezny nebo královské výsosti mohou používat pouze děti nebo vnuci panovníka nebo nejstarší vnuk prince z Walesu (princ Charles) od jeho prvního syna. V roce 2013 pak královna pravidla upravila, aby všechny tři děti prince Williama měly titul prince nebo princezny. 

Čtvrtý vnuk prince Charlese by tak teoreticky mohl nést titul hrabě z Dumbartonu. Celá situace se ale může změnit v případě smrti aktuální panovnice královny Alžběty II. Podle zdrojů z královského paláce je královna z nového člena rodiny nadšená a nemůže se dočkat, až se na něj přijede podívat. Na návštěvu do sídla Meghan a Harryho by měla její královská výsost dorazit v průběhu dneška. 

VIDEO: Británie se dočkala: Meghan porodila! A návrat Stašové k bývalému manželovi?

Video
Video se připravuje ...

Británie se dočkala: Meghan porodila! A návrat Stašové k bývalému manželovi? Martin Balcar, Jan Jedlička

Fotogalerie
79 fotografií