Celý incident se odehrál v polovině dubna v jednom z barů v ulici Na Bělidle v Praze 5. Partička dvou mužů a dvou dívek potkala před podnikem 24letého mladíka, dali se do řeči a všichni společně pak vyrazili na pivo. Jeden z mužů objednal ostatním kyblík s alkoholickým koktejlem a všichni z něj dle libosti brčky upíjeli. Zhruba dvacet minut bylo vše v nejlepším pořádku – partička se i s nově nabytým kamarádem výborně bavila. 

Ten potom odešel na toaletu, a když se vrátil, všechno se zničehonic změnilo. „Muž chytl nového kamaráda, nic zlého netuše, přátelsky kolem ramen. Avšak kamarád se z ničeho nic otočil a čtyřiadvacetiletého mladíka udeřil pěstí do obličeje, načež útočníka okamžitě jeho kamarádi doslova odtáhli od napadeného,“ popsal incident policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Pohotovým kamarádům se však nepodařilo rozzuřeného muže odtáhnout dostatečně daleko, a ten stihl mladíka ještě brutálně kopnout do obličeje. Pak se ostatním vysmekl a ještě mu přidal pěstí. Všichni se pak dostali ven před bar, kde napadání pokračovalo. „Zraněnému mladíkovi se nakonec podařilo z místa incidentu utéct, kdy posléze musel vyhledat pomoc lékařů. Výsledkem agresorova řádění je tříštivá zlomenina kostí v obličeji poškozeného,“ uvedl Hulan. 

Muž je podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až tříleté vězení. Na základě medializace celé události se agresor sám přihlásil na policii. „Jednadvacetiletého mladíka zřejmě přiměla nechtěná „popularita“ k tomu, aby se sám přihlásil kriminalistům druhého policejního obvodu s tím, že to je právě on, kdo je zachycen na záběrech bezpečnostní kamery a koho hledají,“ uvedl k vývoji událostí Tomáš Hulan, podle kterého je tak pátrání v tuto chvíli odvolané.

Fotogalerie
4 fotografie