Seriál Modrý kód se odehrává v lékařském prostřední, konkrétně na urgentním přijmu fiktivního městečka Rubava, a zdravotní sestře z Nového Města na Moravě bylo tohle prostředí více než blízké. Přesto však na sebe modrý mundúr neoblékla, v jedné z právě natáčených epizod si střihla roli ustarané manželky jednoho z pacientů. A podle svých vlastních slov si ji náležitě užila.

„Z natáčení nejsem nadšená jenom já, ale i kolegyně z práce mi drží palce. Připadala jsem si ve studiu jako doma, akorát v opravdové nemocnici je trochu větší frmol. Na scéně jsem byla s Ondřejem Rychlým, to je profesionál. A co se týče mého seriálového manžela? Tak ten byl luxusní. Hodně mi pomohl,“ pochvalovala si nevšední zážitek paní Lelkesová, která má za sebou 30 let praxe a na 7000 porodů, a svým účinkováním v seriálu si vybrala část výhry za své vítězství.

Superlativy na svou „dočasnou hereckou kolegyni“ nešetřil ani právě výše zmiňovaný Ondřej Rychlý (26) alias lékař Prokop Hlinka. Ten se nechal slyšet, že se mu se sympatickou sestřičkou natáčelo velice dobře. „Zdravotnice profesionálka, která místo toho, aby nás poučovala, jak to děláme špatně, tak zkušeně a pokorně zahrála starostlivou manželku. Pro mne je natáčení už rutina, ale chápu, že pro ni je to zážitek, že z toho má radost.“

Herečka Eva Burešová (25), která se v loňském roce zúčastnila jak soustředění, tak i celostátního finále soutěže Batist Nej sestřička v Náchodě, poznala výherkyni okamžitě. Při pohledu na porodní asistentku Ivanu si navíc vzpomněla na svůj seriálový porod ve výtahu. „Dramatickou scénu jsem točila pár měsíců po porodu mého syna a byla jsem ráda, že jsem rodila v porodnici a ne někde ve výtahu, jako mě to potkalo v seriálu,“ usmívala se tmavovlasá kráska, která hned našla s Ivanou Lelkesovou společné téma. Eva pobrala pár rad, které se jí budou hodit nejenom při dalších filmových, ale i vlastních porodech.

Ondřej, který patří do hereckého klanu Rychlých, by prý podle svých vlastních slov rady zběhlé porodní asistentky neocenil. „Porod byl pro mne tak šílená, spontánní a intenzivní věc, že bych je asi stejně nevnímal, protože v ten moment, kdy už jste na sále a přítelkyně pláče a tlačí, tak už nemyslíte vůbec na nic,“ přiznal totiž mladý umělec, který se v listopadu minulého roku stal poprvé tatínkem. Jeho životní partnerka Tereza mu totiž dala synka Tobiáše.

VIDEO: Do Modrého kódu nastupuje sexy doktorka Veronika Jánská.

Video
Video se připravuje ...

Do Modrého kódu nastupuje sexy doktorka Veronika Jánská. FTV Prima

Fotogalerie
40 fotografií