Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komplikace na pochodu pro Alexe: Svářeč Roman se zranil, policista Honza pokračuje sám

Autor: DH - 
7. května 2019
17:33

Cesta se komplikuje. Jan a Roman, kteří měli společně v plánu projít napříč Českem a vybírat peníze pro nemocného Alexe (6), ušli jen 155 kilometrů. Druhý jmenovaný totiž onemocněl. Policista Honza se však nevzdává a směrem do Bukovce pochoduje sám.

Oba dva věděli, že to musí přijít. Nečekali však, že tak brzy. Bohužel, společná cesta dvaatřicetiletého Honzy a Romana (26) skončila po 155 kilometrech charitativního pochodu pro malého Alexe, který od narození trpí několika nemocemi.

Sportovci měli v plánu dohromady projít Českou republiku ze západu na východ a cestou sbírat peníze pro Alexe. Třetí den byl ale kritický. Honza Duraj o všem informoval na facebooku, kde uvedl, že jeho kamarád Roman Zogota bohužel onemocněl určitým druhem streptokokové infekce, která mu postihla dolní končetiny. Dostal antibiotika a odjel domů.

„Náš bojovníku Romane. Chceme ti za celou naši rodinu a Alexe poděkovat za neuvěřitelných 155 km a víc, které jsi zdolal. Jsi borec a málokdo by to zvládl. Proto ti patří velký dík a hlavně velká poklona a potlesk. Přejeme ti, ať se brzo uzdravíš, a kdybys cokoliv potřeboval, jsme tady pro tebe,“ vzkázala Romanovi rodina Alexe, která pochod bedlivě sleduje.

Policista Honza se však nevzdal a pochod se rozhodl dokončit. „Takže já pokračuju úplně sám,“ řekl v emotivním videu příslušník speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. „A tobě, Honzo, přejeme v další cestě, ať jsi úspěšný, a hodně sil. Myslíme na tebe. Držte se, smekáme před vámi. Petr, Janka, Alex a Verunka Fojcikovi,“ napsala rodina.

Honza tak i nadále živí naději pro lepší život pro malého Alexe. Ten se narodil v roce 2013 předčasně ve 24. týdnu těhotenství. Nevážil tehdy o moc více než půl kilogramu a měřil jen 25 centimetrů. Po absolvování náročné operace srdíčka kvůli otevřené tepenné výduti se jeho stav nadále zhoršoval a v současné době lékaři uvádějí, že trpí až 23 různými nemocemi.