Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záběry z ohnivého pekla, při němž zemřelo 41 lidí: Pasažéři plakali a křičeli! Uhořeli kvůli kufrům?

Autor: ital - 
6. května 2019
09:05

K obrovskému neštěstí došlo v neděli na moskevském letišti Šeremetěvo, kde muselo nouzově přistát letadlo, jemuž začal hořet motor. Než lidé stihli letoun opustit, byla z něj už jen obrovská hořící koule. Šokující video pořízené jedním z cestujících zachycuje hořící motor na levém křídle a také zběsilý křik pasažérů. Při havárii zahynulo celkem 41 lidí, z toho dvě děti. Příčina požáru zatím zůstává nejasná, spekuluje se ale o zásahu bleskem. Evakuaci lidí pak zřejmě zkomplikovalo také to, že se cestující zdržovali se zavazadly, která si brali s sebou z letadla ven. 

Křik, panika a hořící motor na levém křídle, to zachycuje šokující video pořízené jedním z pasažérů letadla, které muselo o víkendu nouzově přistát na letišti Šeremetěvo v Moskvě. Po dosednutí už byla z letounu obrovská hořící koule. V jeho útrobách nalezlo smrt 41 cestujících, z toho dvě malé děti. Podle zpráv se lidé sedící v zádi letadla otrávili oxidem uhelnatým a ztratili vědomí dříve, než uhořeli zaživa.

Jeden z cestujících letu SU1492, který měl na palubě 78 lidí, řekl: „Seděl jsem před motorem a viděl, jak se všechno rozpouští. Nějak se mi podařilo dosáhnout nouzového východu, ale nadýchal jsem se oxidu uhelnatého. Všichni křičeli: ,Rychle, dělejte, kousek doleva až k východu!´ Nakonec se mi podařilo vyskočit z letadla.“

„Mnoho pasažérů zpozdilo nouzovou evakuaci, protože navzdory veškerým instrukcím začali vytahovat svá příruční zavazadla z přihrádek nad hlavou,“ informoval letištní personál.

Letadlo vzlétlo z letiště Šeremetěvo a mířilo do destinace Murmansk. Muselo se ovšem vrátit, protože hlásilo technické problémy. Když stroj dosedl na zem, už byl v plamenech. Jakmile se po přistání letadlo zastavilo, křičící lidé vybíhali z hořícího vraku s dětmi v náručí. Mnoha lidem se podařilo uniknout díky nouzovým skluzavkám, které se ihned po tvrdém dopadu nafoukly.

Nepotvrzené zprávy informují, že letadlo Suchoj Superjet 100 mohl zasáhnout blesk, jelikož v ten den řádila okolo Moskvy bouřka. Přesná příčina však dosud zůstává nejasná. Ruští vyšetřovatelé nyní zjišťují, zda piloti porušili bezpečnostní předpisy.

deratizater ( 6. května 2019 15:50 )

Do toho spolehlivého ruského letadla udeřil blesk čili je to jiná sitace
jako u Boeningu 734 Max turbo tak z toho nedělejte rusofobní propagandu

lunatic ( 6. května 2019 15:47 )

Stroze šlo pouze konstatovat:Nedoletěli

alter012 ( 6. května 2019 15:37 )

nebolo to až tak vážne , nedramatizujte ! Ke´d si robili ešte videjká a
bili sa o batožinu namiesto , možno aj semtam krajší kufor ukradli a nie
aby sa pratali rýchlo z lietadla ....asi to boli , jerry, všetci s IQ nemej
ako 70 ?

alter012 ( 6. května 2019 15:32 )

...je to stvůra ! Držať hradného pána na 1 štamprli !

filip.rozec ( 6. května 2019 14:42 )

Z tebe je cejtit špína za nehtama a vesnickej puch ty odpade 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání