Dirt (Špína), film o kapele Mötley Crüe, kterou v roce 1981 založil v Los Angeles baskytarista Nikki Sixx, je i v České republice k vidění na americkém Netflixu, poskytujícím online filmy. Tam se stal hned po nasazení ve 190 zemích celého světa trhákem a slovo Dirt nejvyhledávanějším výrazem na Googlu!

Námětem pro film se staly hodně naturalisticky napsané životopisné knihy Dirt a Heroinové deníky. Sestavili je sami muzikanti a nic v nich nepřikrášlovali. To se na filmu zásadně projevilo, divák se nestačí divit, kolik zvládli rozdivočelí muzikanti v dobách své největší slávy »vylemtat« alkoholu, aplikovat drog a obšťastnit fanynek s roztouženými klíny!

Divocí

Nechyběly samozřejmě rvačky a ničení vybavení hotelových pokojů, ve kterých kapela na turné přespávala. Jejich manažer se nechal slyšet, že zažil už hodně mentálně narušených a divokých rockerů ze Scorpions, Kiss či Bon Jovi, ale tohle se s ničím nedalo srovnat, Mötley Crüe byli nejdivočejší! A společné turné Girls, Girls, Girls po vydání stejnojmenné desky s tehdy teprve vycházejícími hvězdami Guns N’Roses bylo zase nejdivočejší koncertní šňůrou, kdy hudebníci vytáhli tradiční ingredience života rockerů - sex, drogy a rokenrol do extrémů.

VIDEO: Podívejte se na trailer rokenrolové jízdy The Dirt

Skvělá muzika

Na předávání American Music Awards v roce 1990 se Vince Neil porval s Izzym Stradlinem z Guns N’Roses, který si prý velmi rozuměl s jeho manželkou... Přes neskutečné úlety a průšvihy proslavila tuto formaci hlavně skvělá rocková muzika, která se stala klasikou žánru. A má i po jejím zániku v roce 2015 hodně fandů. Mötley Crüe prodali 41 milionů alb po celém světě!

Členové

MICK MARS - Přišel s názvem skupiny, označil ji za motley looking crew (nesourodě vyhlížející parta), což vytunil na Mötley Crüe. Kytaristovi bylo v 17 diagnostikováno kostnatění pružných tkání (Bechtěrevova nemoc). Na pódiu ale chorobu vždycky přemohl! Ve filmu jej ztvárnil Iwan Rheon, kterého můžete znát ze seriálu Misfits nebo Hry o trůny.

NIKKI SIXX - Bouřlivák a kdysi velký milovník drog všeho druhu. Málem na svou vášeň v roce 1987 dojel. Když se totiž předávkoval heroinem, na několik minut upadl do stavu klinické smrti. Měl štěstí, že se vrátil mezi živé. Dnes už drogám rozhodně neholduje, naopak vyznává zdravý životní styl. Ve filmu jej ztvárnil Douglas Booth.

VINCE NEIL - Zpěvák a kytarista zažil největší průšvih v roce 1984. Zcela opilý řídil auto, ve kterém vezl dalšího muzikanta Nicholase »Razzle« Dingleyho. Auto dostalo smyk, následovala havárie. Razzle podlehl svým zraněním. Vince byl obviněn za vraždu z nedbalosti. Odseděl si pár týdnů ve vazbě, poté musel navštěvovat psychiatra. Zpěváka si zahrál Daniel Webber

TOMMY LEE - Skvělý bubeník a majitel velkého srdce. Vešla se do něho spousta krásných žen. Byl čtyřikrát ženatý, mezi jeho exmanželky patřily například fi lmová hvězdička Heather Locklearová nebo sexbomba a playmate Pamela Andersonová. S posledně jmenovanou si nahrávali své milostné hrátky, které jim byly údajně ukradeny, vydány na videokazetě a dodnes je to nejprodávanější domácí pornovideo. Ve filmu jej ztvárnil rapper Machine Gun Kelly.

Fotogalerie
10 fotografií