Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Odjeli pryč na víkend: Mezitím jim shořel rodinný dům!

Autor: chm - 
4. května 2019
14:24

Ničivý požár zachvátil rodinný dům ve Skalici u Frýdku-Místku. Hasiči se živlem bojovali marně. Oheň byl rychlejší a plameny dům za dva miliony úplně zničily. Rodina majitele v té době nebyla doma.

Vyvázli ve zdraví, protože odjeli na víkend pryč. Zpráva, kterou ale během víkendového programu rodina dostala, byla zdrcující. Jejich rodinný dům zasáhl ničivý požár. „Deset hasičských jednotek se v noci z pátku 3. května 2019 na sobotu zapojilo do likvidace požáru rodinného domu v místní části Frýdku-Místku Skalice,“ uvedl hasič Jakub Kozák.

Voda z bazénu musela stačit

Už když hasiči k domu po půl dvanácté v noci dorazili, byl celý v plamenech. „Hasiči zajistili odpojení elektrické energie a k likvidaci nasadili čtyři vodní proudy. Jako vodní zdroj pro hasební zásah jednotky využily mimo jiné i přilehlý bazén,“ upřesnil zásah Kozák.

 

Zhruba půlhodinu po půlnoci už byl požár zajištěn, úplnou likvidaci zvládli hasiči zhruba za další tři hodiny. „K úplnému dohašení všech ohnisek museli hasiči částečně rozebrat střechu,“ popsal Kozák. „Na kontrolní dohled zůstali na místě dobrovolní hasiči ze Skalice a Frýdku,“ dodal.

Z dvoupodlažního domu toho moc nezůstalo. Vyšetřovatel hasičů škodu odhadl přibližně na dva miliony korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

krasus ( 6. května 2019 15:42 )

Je dobře, že nikdo nepřišel o život! Doufám, že vše se prošetří,
protože je to nějaké zvláštní..... Rodinka v Praze, manžílek v ba....,
dluhy atd..... 

zdravymozek ( 4. května 2019 15:23 )

Co shoří,neshnije. Hlavně,že jsou všichni zdrávi.

Zobrazit celou diskusi