K události došlo před jedenáctou hodinou. „Operátor kamerového systému z Prahy 1 z kamer zjistil, že na rohu ulic Benediktská a Rybná došlo skupinkou osob k poškození zaparkovaného vozidla,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Městské policie hl. m. Praha Irena Seifertová. Podle informací zpravodajského serveru Aktu.cz se tak mělo stát dokonce baseballovými pálkami.

To se však jednalo až o dozvuky konfliktu. „Dle prvotních informací podle svědků k poškození vozidla mělo dojít po incidentu v nedalekém baru, kde došlo k útoku zbraní. Mělo se jednat o plynovou pistoli a nůž,“ sdělila Seifertová. Pražští strážníci, kteří na místo ihned po incidentu přijeli, muže se střelnou zbraní a nožem zadrželi do příjezdu Policie ČR.
Video
Video se připravuje ...

4. května 2019: Pražští strážníci a policisté museli v centru města řešit incident, při kterém dvojice mužů na ochranku jednoho z podniků vytáhla nůž a plynovou pistoli. Aktu.cz

„Událost v tuto chvíli prověřujeme,“ vyjádřil se pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. „V první chvíli jsme přijali oznámení o tom, že dvě osoby chtěly vstoupit do podniku, ale z nějakého nám dosud neznámého důvodu jim vstup nebyl umožněn. Muži měli proto venku vystřelit do vzduchu plynovou pistolí a došlo ke konfliktu mezi nimi a ochrankou baru.”

Fotogalerie
9 fotografií