„Ta situace je pořád prostě vážná, neobejde se bez intenzivní péče, téměř 24hodinové. Jak to bude, to mi nikdo neřekne. Ani lékaři. Ale je doma a je spokojený, “ uvedla pro primácký TopStar nyní Olga Menzelová s tím, že prognózy jsou v případě jejího muže už příznivější, ale ona nechce nic zakřiknout.

Naštěstí na péči o Jiřího, který je v současnosti upoután na invalidní vozík, není sama. Může se spolehnout na tým lidí, který jí pomáhá. Jinak by to prý nezvládala, jak teď přiznala. „Pracovat musím kvůli financím, teď nás vlastně živím jenom já. Já bych bez toho týmu, který mám, tak bych nemohla pracovat," vysvětlovala ustaraně blondýnka. Ta má přece jen doma dvě malé dcerky. Ovšem snaží se i přes nepřízeň osudu zůstávat dobře naladěná a stejně tak i sám oscarový režisér.

Oba spolu dokážou o jejich situaci a věkovém rozdílu dokonce vtipkovat. Řeší totiž, kdo z nich udělal svatbou s tím druhým vlastně terno. „Řada lidí si myslela, jak jsem vypočítavá, že jsem si vzala slavného a nepochybně bohatého pana režiséra… Tak on slavný je, to druhé? Přála bych si, aby byl bohatší mnohem víc, protože by nám to teď usnadnilo situaci," popisuje Olga s tím, že teď má naopak ona v téhle rozmíšce navrch. „Jeho je výhoda, že si vzal mě," směje se a naráží na svůj věk.

Každopádně manželské sliby očividně nebere na lehkou váhu a je odhodlaná se o Menzela starat, dokud to jen trochu půjde. „Já když jsem si Jirku brala, tak mě by v životě nenapadlo, že ať se mezi náma stane cokoliv, že se o něj nepostarám, nebo že ho opustím, že se na něj prostě vykašlu, když to bude potřebovat," dodala v TopStaru o manželovi, který je na tom zle již od listopadu 2017, kdy zkolaboval a lékaři mu v nemocnici operovali mozek.

Jeho problémy způsobila meningokoková infekce, které se dalo možná předejít očkováním. Režisér snímku Ostře sledované vlaky strávil rok po různých nemocnicích a rehabilitačních centrech a nyní je už konečně v domácí péči. 

 

Fotogalerie
44 fotografií