Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivá zpověď syna: Nevěřím, že otec (†53) jen tak skočil ze 3. patra policejní budovy!

Autor: shp - 
4. května 2019
09:05

Prý na tom něco nesedí! Ján Joštiak st. (†53) vypovídal na policii kvůli podezření z nezákonné manipulace s dřevem, které měl na starosti. Jenže před podpisem protokolu údajně zničehonic vyskočil z okna ve třetím patře budovy a na místě zemřel. Jeho syn a bratr tomu ale nechtějí uvěřit.

K tragédii, kterou již vyšetřuje inspekce slovenského ministerstva vnitra, došlo 29. dubna na Okresním ředitelství policie v Námestově. Ján st. byl předveden kvůli podezřelé manipulaci se dřevem, která se měla odehrát v expedičním skladu v Oravské Polhoře.

Sebrali ho před očima manželky a dětí

Předběžná škoda se odhaduje na více než 2 miliony korun. Podle zjištění deníku Plus 1 den bylo k výslechu předvedeno 12 pracovníků expedičního skladu. Pro Jána si do Podbielu, kde bydlel, přijela autem policejní hlídka. Manželka a děti byly v šoku, ale věřily, že se všechno nějak vyřeší.

Policisté odvedli mého otce živého, ale z policie jsme si ho odnesli mrtvého,“ řekl Ján ml. (26). Nechápe, co se mohlo stát. „Nevěřím, že otec jen tak skočil z třetího poschodí dolů. Vždyť těžko chodil a čekala ho náročná operace,“ dodal syn. Jeho otec byl ve skladu zaměstnaný jako jeho vedoucí.

Všechno odstartovalo hlášení

V našem podniku platí nulová tolerance proti podobným nezákonným praktikám. Hned, jak jsme se dozvěděli o takovémto jednání, nahlásili jsme to na policii,“ vyjádřil se k vyšetřování pracovníků expedičního skladu Marián Staník, generální ředitel státního podniku Lesy SR. Proč Ján st. skočil, je nejasné.

„Policisté nám říkali, že se jim vytrhl a skočil, tvrdí Jánův bratr Martin. Podle rodiny se před podpisem protokolu domáhal právníka a vyšetřovatelka na chvíli odešla. Ján st. se měl během krátké chvíli zvednout ze židle, odejít z místnosti a následně vyskočit z okna.

Rodina chce znát pravdu

Celá Honzova rodina se nyní utápí v slzách a smutku. Svého bližního pochovali ve čtvrtek. „Chceme se dozvědět pravdu. Toto se přece nemůže dít,“ uzavírá s pláčem syn zesnulého. Případem se i nadále bude zabývat inspekce ministerstva vnitra, která má za úkol vyšetřit, co se v policejní budově skutečně odehrálo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání