Nová audiovizuální show Michala Dvořáka (53) Vivaldianno Reloaded slibovala skvělou podívanou – a také ji svým fanouškům poskytla. Do posledního místečka zaplněná O2 aréna si vychutnala nevšední kulturní zážitek, na kterém umělec známý ze sestavy Lucie pracoval se svým týmem více než rok.

Animace pro ně nachystal umělec z japonského Tokia, podobně jako lasery a světla, a s multimediálním představením se chystá objet celý svět, navštíví například Tel Aviv, Moskvu nebo Buenos Aires. „Bude to klasická hudba, jak se říká, v novém kabátě, ale se vší parádou,“ prohlašoval sebevědomě Dvořák.

A nezklamal. Vizuálně pompézní koncertní show, která vypráví příběh barokního genia Antonia Vivaldiho, za jejímž mysteriózním libretem stojí úspěšný spisovatel a dramatik Tomáš Belko, do Prahy navíc přilákala hvězdu celého představení, skutečně exkluzivního hosta: Pierce Brosnana. Fakt, že se tato zahraniční celebrita během koncertu objeví na jevišti, avizoval vlastně sám Dvořák na svém instagramu, kde sdílel fotku s oblíbeným představitelem agenta jejího Veličenstva. „Tak a už to víte, všechno 007 bude...“ napsal k povedené momentce.

Dvořák se s ním setkal už na přelomu roku v Los Angeles, kde probíhalo natáčení, a byl z něj nadšený. „Pierce je neskutečný profesionál a zároveň velmi přátelský a milý člověk,“ pěl na něj ódy.

A ódy zase pějí diváci na Dvořáka. Jeho pojetí barokní hudby v rockovém kabátku na pozadí nejnovějších technologií bylo zkrátka fascinující. Jak sám Dvořák v několika rozhovorech zdůraznil, byl to způsob, jak představit (nejen) mladým posluchačům klasiku v moderní a nadčasové podobě.

Na jevišti se objevili špičkoví mladí hudebníci, jako například nejmladší koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička či populární violoncellistka Terezie Kovalová, nechybí ani smyčcové kvarteto, elektrické a akustické kytary, perkuse, etnické a bicí nástroje. Hudební a také obrazový zážitek umocnila úchvatná taneční choreografie sestavy Mirror Family.

VIDEO: Michal Dvořák o hudební show Vivaldianno Reloaded