Ačkoli se zde dochovalo mnoho původních detailů, architekti z ateliéru Architecture for London byt zrenovovali tak, aby se hlásil k čistým liniím a modernímu stylu.

V prvním patře se po rekonstrukci nachází jednoduchá moderní kuchyň s nádhernými detaily jako je mramor Carrara. Uplatnění našel nejen na pracovních deskách, ale také na ploše za kuchyňskou linkou.

V celém bytě byly odstraněny letité vrstvy nátěru, aby se odhalily původní římsy a omítky. Části podlahy byly silně poškozeny a ukryty pod nánosy laku. Bylo je nutné zbrousit na holé dřevo, aby vypadaly opět přirozeně.

Autentické detaily, které odkazují k historickému charakteru budovy, dobře ladí s klasickým nábytkem a dekoracemi. Místo masivního vybavení zde najdete pouze lehký nábytek s drátěnou konstrukcí. Týká se to třeba polic, které jsou přimontovány ke stěně a solitérního osvětlení. Stejný carrarský mramor, který byl použit v kuchyni, zdobí také krbovou římsu ve společenské místnosti.

Velkým překvapením je ložnice. Vše nad podlahou je totiž natřené černou barvou. Podlahy jsou udržovány přirozené a spolu s postelí vyvažují temnotu prostoru.

Koupelnu zdobí šedé dlaždice, které jsou položeny ve vzoru rybí kosti a vytvářejí na stěnách neuvěřitelné drama. Zajímavým designovým prvkem jsou žluté nožku u vany. Prostor zútulňuje podlahové vytápění a zrcadla, která se nemlží.

Fotogalerie
16 fotografií