Dobrovolně si odříkal, mezi jídly poctivě dodržoval pětihodinovou pauzu, jedl víceméně jenom zeleninu a maso, alkohol si odepíral (jenom občas měl povolenou skleničku vína či piva), a pomaloučku, polehoučku se snažil dokonce i hýbat. Přísný dietní režim, který oblíbený herec Miroslav Donutil více jak čtvrt roku dodržoval, záhy přinesl kýžené ovoce, a on zhubnul neuvěřitelných 11 kilo.

Zajímavá filmová role mu byla úžasnou motivací, dokonce už měl prý i nachystaný skvělý kostým. „Řekli mi, abych zhubnul, a nevěřili tomu, že se mi to podaří. Já jsem zhubnul, protože jsem věřil tomu, že se bude točit – a ono se netočí,“ posteskl si v v rádiu Donutil.

Takže hubnul zbytečně? Kdepak! Jen poněkud předčasně. Natáčení o muži srpna 1968 Františku Kriegelovi (†71), který jako jediný z členů československé delegace odmítl v Moskvě podepsat protokol o okupaci, mělo začít původně teď na jaře. Teď je ale začátek stanoven na příští rok. Že hubnul s předstihem, ale Donutilovi nevadí.

„Za tři měsíce jedenáct kilo, to je hrozně pěknej pocit,“ pochvaluje si známý herec, který úžasného úbytku své váhy docílil přísnou askezí a maličkými porcemi na talíři. Nyní se tedy bude snažit si ty malé porce nenápadně nezvětšovat a poctivě shozená kila zase nenabrat. Byla by to škoda, bez pneumatiky kolem pasu viditelně omládl!

VIDEO: Milovník umění Miroslav Donutil: Mám doma 7 obrazů od Kristiana Kodeta!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Donutil: Mám doma 7 obrazů od Kristiana Kodeta! Hana Hoschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
33 fotografií