Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chystáte se jako host na svatbu? V těchto šatech okouzlíte společnost

6. května 2019 | 06:00

Svatba je velká událost, proto je důležitý i výběr oděvu a věnovat pozornost by mu měli nejen ženich a nevěsta. Zejména maminky páru chtějí na svatbě svých dětí zazářit, ale i v případě, že jste na svatbě vaší kamarádky nebo známého, měl by váš outfit být bez chybičky. Našly jsme 20 krásných šatů, které teď seženete v obchodech.

Výběr šatů na svatbu opravdu není radno podceňovat. Svou roli hrají barva i střih. Každé ženě sedne něco jiného, důležité ale je, aby vám šaty lichotily. Na co rovnou můžete zapomenout, je bílá a černá barva, to si zapamatujte jako zlaté svatební pravidlo.

Nejlepší je držet se barev, ve kterých je celá svatba naplánována. Například pokud svatebčané volí oranžovou barvu květin nebo doplňků, zvolte šaty v oranžových či žlutých tónech a neuděláte chybu. Sázkou na jistotu jsou rozhodně jakékoli pastelové barvy.

Prohlédněte si naši fotogalerii nejkrásnějších šatů na svatbu:

Délka šatů by měla sahat ke kolenům, může být samozřejmě i delší. Střih si můžete zvolit podle svého uvážení a podle své postavy. Nejslušivější bývá áčkový střih, všem postavám sednou i střihy pouzdrové. Šaty by neměly odhalovat příliš kůže, lepší je volit takové, které alespoň trochu zakrývají ramena a nemají příliš velký výstřih.

Správné místo, kde se mohou inspirovat matky ženicha a nevěsty, je královská rodina. Maminky zde vybírají délku šatů po kolena a doplňují je psaníčkem a kloboukem. Vedle lodiček v barvě nude si k výraznějším šatům můžete vzít i páskové boty. Podpatky nejsou nutností, jen by styl obuvi měl odpovídat charakteru události.

Sarah Ferguson a Doria Radlan
Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová