Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policisté vytáhli sebevraha z oprátky, zachránili mu život

Karlovarští policisté Jiří Petr (vlevo) a Jiří Flender zachránili život sebevraha.
Karlovarští policisté Jiří Petr (vlevo) a Jiří Flender zachránili život sebevraha.  (Autor: PČR)
Autor: rv - 
1. května 2019
15:12

Do života vrátila sebevraha (54) dvojice karlovarských policistů. Muže, který vyhrožoval, že se vším skoncuje, našli Jiří Petr a Jiří Flender na půdě bezvládného s drátem kolem krku. Podařilo se jim ho včas vyprostit z oprátky a rozdýchat.

Zoufalý muž zavolal strážníkům a tvrdil, že už ho nebaví žít. Chtěl se vším skoncovat. Rozjela se záchranná akce, do které se zapojili i policisté z karlovarského obvodního oddělení Jiří Petr a Jiří Flender.

V domě, odkud sebevrah volal, vyběhli na půdu. To už se hrálo se o vteřiny. „Nalezli bezvládného muže v pololehu, kolem krku měl omotaný kabel. Ten byl uvázán přes trám půdy,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Jiří Flender sebevraha rychle nadzvedl. Jeho kolega odvázal kabel z trámu, aby ho bylo možné uvolnit z krku nešťastníka. Pak začali s oživováním. „Muž po chvíli zachroptěl a pomalu začal dýchat, probral se z bezvědomí,“ řekla Krejčí.

Policisté muže posadili a opřeli o trám. To už na místo dorazili záchranáři a převezli pacienta do nemocnice. „Jsme rádi, že jsme muže našli včas a podařilo se ho zachránit. Život je to nejcennější, co člověk má,“ shodli se policisté.

VIDEO: Takhle policisté oživovali epileptika, který zkolaboval.

Video  Policisté resuscitovali muže, který prodělal epileptický záchvat.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání