Druhý ročník happeningu v pavilonu Anthropos v brněnském pisáreckém parku se pokusí 1. května  od 14 do 17 hodin o rekord v počtu líbajících se párů pod chobotem nejznámějšího exponátu – modelem mamuta v životní velikosti.

„Základ nové tradice Moravského zemského muzea měnící rozkvetlou třešeň za jeden ze symbolů Brna, byl položen na prvního máje 2018,“ řekla Barbora Javorová z muzea.

Model mamuta tehdy slavil 90 let. Poprvé ho návštěvníci mohli spatřit na Výstavě soudobé kultury na brněnském výstavišti v roce 1928, kde byl součástí pavilonu Člověk a jeho rod věnovaného světoznámým nálezům ze starší doby kamenné z Moravy.

Výstavu připravil světově proslulý badatel Karel Absolon, výrobu financovala firma T. & A. Baťa a prezident republiky Tomáš Garrigue Masaryk. Od roku 1962 má obří mamut své stálé místo v expozici prehistorie Pavilonu Anthropos v Pisárkách.

A právě tam je na prvomájové odpoledne připraven zábavný a hudební program. „Všichni aktivně zapojení si odnesou i malý dárek,“ láká zamilované Javorová.

VIDEO: Horoskop lásky na rok 2019: Co nás čeká v oblasti vztahů podle astroložky Martiny Boháčové?

Video
Video se připravuje ...

Horoskop lásky na rok 2019: Co nás čeká v oblasti vztahů podle astroložky Martiny Boháčové? BPŽ/Adam Balažovič