Z postaršího domu s nevyhovující dispozicí studio House Design vytvořilo zábavné rodinné hřiště na ploše 122 m2. Přáním majitelů bylo, aby architekti přesunuli kuchyni a jídelnu do středu obytného prostoru a předefinovali tradiční tchajwanskou kuchyni.

Masivní kuchyňský ostrůvek umožňuje majiteli domu vařit pro rodinu, zatímco ho ostatní mohou sledovat. Šedý ostrůvek sedí na jasně žlutém podkladu, který přidává akcent výrazné barvy do poměrně neutrálního prostoru. Pro eklektický pocit obklopuje ostrůvek sbírka různých typů průmyslových židlí.

K oddělení společenské zóny od zbylých prostor architekti chytře použili instalatérské trubky. Kromě toho že tvoří zajímavé obrazovce, je lze použít k odložení oblečení. V chodbě je také zrcadlo, ve kterém majitelé mohou zkontrolovat outfit, než vyrazí ven za prací nebo zábavou. K dispozici je zde také polstrované sedadlo, na kterém si mohou snadno nazout a vyzout boty.

Velmi šikovným kouskem nábytku je velká skleněná skříňka v chodbě, která slouží k vystavení oblíbených objektů, a zároveň umožňuje průchod přirozeného světla do místnosti.

V jedné z ložnic architekti použili svislé dřevěné lamely na části stěny a stropu kolem postele, což působí velmi útulně. Zlatým hřebem této realizace jsou pravděpodobně obklady v koupelně, které jsou položeny do zatáčky a vytvářejí velmi zajímavý detail.

Fotogalerie
19 fotografií