K události vyjížděli hasiči, záchranáři i policisté před jedenáctou hodinou dopoledne. Záchranáři na místě ošetřili třicetiletého muže, který se zřítil do šest metrů hluboké kanalizační vpusti. „Po vyšetření a zajištění tepelného komfortu byl převezen s podchlazením a oděrkami do Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla v pondělí mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Jeho kolegu, který do kanálu spadl také, se však vytáhnout nepodařilo. V Praze v pondělí celý den pršelo, v místě byl proto silný proud a muže spláchla voda. Tři hasičské jednotky spolu s lezci i potápěči začali ihned za pomoci pracovníků Vodovodů a kanalizací, kteří poskytli plán sítě, prohledávat kanály v Patočkově ulici i v Dejvicích.

 

V půl čtvrté odpoledne však neúspěšné pátrání ukončili. „Případ byl předán pracovníkům Vodovodů a kanalizací, kteří budou v pátrání pokračovat po zlepšení počasí. V případě nutnosti jsme připraveni opět poskytnout síly a prostředky,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Do pátrání se zapojili i poříční policisté, kteří pročesali hladinu Vltavy. V úterý budou v pátrání pokračovat. Stejně jako včera se zaměří na vytipovaná místa a dále budou prohledávat levý i pravý břeh Vltavy až do Klecan,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Policie také prošetřuje okolnosti události a bude zjišťovat, zda nebyly porušeny předpisy bezpečnosti práce. 

Podle prvotních informací měli dělníci pracovat na rekonstrukci hotelu Pyramida, to však jeho ředitel Matěj Vyskočil vyvrátil. Nestalo se tak v areálu hotelu, ani v souvislosti s jakýmikoli pracemi v hotelu Pyramida,“ uvedl.

Video
Video se připravuje ...

Do kanálu v Praze 6 spadl dělník. Aktu.cz

Fotogalerie
14 fotografií