První ze jmenovaných snímků, za nimiž stojí spolupráce webu IGN a filmového studia 20th Century Fox, je Alien: Alone. Pojednává o osamělé člence vesmírné lodě Otranto jménem Hope, která se snaží udržet plavidlo v chodu a zároveň nezemřít.

Facehugger a jeho kamarádka

Vše se změní, když objeví tajný náklad, v němž nenajde nic menšího než Facehuggera. Byť je to k nevíře, spřátelí se s ním a začne ho mít ráda. Jediné, co musí udělat, je najít pro něj hostitele, aby mohl zplodit vetřelce.

Za krátkým snímkem Vetřelec: Sama stojí scenárista a režisér Noah Miller. Za vypíchnutí u něj stojí hutná atmosféra odkazující právě na první snímek v sérii. Zároveň není nouze o zvraty, které jsou překvapivě nečekané.

Více akce a adrenalinu

Druhým a taktéž posledním krátkým filmem vydaným k příležitosti 40. výročí Vetřelce je snímek, který režíroval Benjamin Howdeshell. Vetřelec: Sklizeň je oproti Vetřelec: Sama akčnější a více adrenalinovou záležitostí.

Snímek vypráví o osudu posádky sklízecí vesmírné lodě, která se potýká s nebezpečnými vetřelci na palubě. Ti se nalézají všude kolem a zabíjejí jednoho člověka po druhém. Podaří se zbylým čtyřem nebožákům uniknout?

Krvavé 40. narozeniny

Ani v Alien: Harvest nechybí překvapivý zvrat. Oba snímky jsou povedené a krásně završují šestidílný maraton krátkých snímků začínajících filmařů, které vzdávají s úctou hold legendě světové kinematografie. 

Fotogalerie
92 fotografií