„Je velký problém, že když se jede na denní svícení, nejste v tunelu vůbec vidět,“ spustil na řidiče šedé octavie muž ve středním věku v civilu poté, co vystoupil z auta, kterému blikaly modré majáky. Na dotaz, zda je policista, odpověděl, že není, a na požádání nakonec ukázal, že je zaměstnancem Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru (GŘ HZS). Incident se tak neobešel bez následků.

 

„V tomto konkrétním případě nebyly pro použití zvláštního výstražného zařízení splněny zákonem stanovené podmínky, a proto byla věc projednána ve správním řízení Policií ČR jako přestupek, a řidiči, který se tohoto nezákonného jednání dopustil, byla uložena pokuta ve výši 2000 KčGenerální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR bere tento ojedinělý exces velmi vážně, a také proto byli ostatní řidiči generálního ředitelství proškoleni tak, aby se podobné jednání již neopakovalo,“ sdělila Nicole Zaoralová, mluvčí Generálního ředitelství HZS ČR.

Pravidelně na majáky?

Celý incident dotčený řidič natočil a předal odborníkům z Právní ochrany řidičů, kteří zjistili, že majáky hasičský řidič nepoužil poprvé. „Řidič s majáky jezdí rád často do Řeporyjí, kde nejspíš bydlí, protože pokaždé se tak vyhne koloně. Toto nám psali svědci, kteří ho tam již potkali,“ uvedli pro Blesk.cz.

Video
Video se připravuje ...

Zaměstnanec Generálního ředitelství Hasičských záchranných sborů ČR zastavil na Pražském okruhu muže. Právní ochrana řidičů

Fotogalerie
5 fotografií