Byla to svatba, kterou v přímém přenosu sledoval snad celý svět. Syn prince Charlese (dnes 70) a tragicky zemřelé Diany (†36) si 29. dubna 2011 vedl k oltáři nádhernou Kate Middletonovou. Zraky všech se upíraly nejen na tyhle dvě zamilované hrdličky, ale i na Kateinu nádhernou mladší sestru Pippu (35), jejíž zadeček v upnutých bílých šatech se stal tehdy nejdiskutovanějším tématem.

Kate pro svůj velký den zvolila šaty z dílny zesnulého návrháře Alexandra McQueena (†40) a návrhářky Sarah Burtonové (45) a tiáru od klenotnictví Cartier, která zdobila nevěstin účes pod závojem, jí vypůjčila samotná Alžběta II. (92).

Za osm let, co jsou manželé, se William s Kate příliš nezměnili. Přestože princi trochu prořídla kštice a místo vlasů ho nyní „zdobí“ pleš, Kate je stále krásná jako v den, kdy se poprvé potkali – společně totiž studovali na prestižní skotské univerzitě St. Andrews. Křehká brunetka si stále udržuje skvostnou postavu, a to i přesto, že dala život třem dětem a pomalu, ale jistě se blíží ke čtyřicítce.

Láska tohoto královského páru je ovšem velmi často zpochybňována, a co měsíc se na veřejnost dostanou zaručené zprávy o tom, že je v Kensingtonském paláci rozvod na spadnutí, případně že William své manželce s někým zahýbá. Naposledy se tyto zkazky objevily v souvislosti s Katinou kamarádkou Rose Hanburyovou.

Všem konspiračním teoriím nahrává i fakt, že na rozdíl od prince Harryho (34) a jeho choti Meghan Markleové (37) si tenhle pár na veřejnosti nedává tak často najevo své vzájemné city. Málokdo si však uvědomuje, jak moc je následník britského trůnu omezován společenskými pravidly, a když třeba před lidmi pohladí svou krásnou choť po zádech, hned je oheň na střeše, že porušil protokol. Neexistuje, že by spolu laškovali jako Harry s Meghan, natož aby se vodili za ručičku jako dva puberťáci! Mluvčí královské rodiny proto všechny fámy o nefungujícím manželství Kate a Williama dementují.

Kromě toho, kdyby vévoda z Cambridge svou paní nemiloval, těžko by s ní zplodil tři děti a rozhodně by se bránil spekulacím, že plánují ještě čtvrté. Už dva roky po svatbě přišel na svět jejich první potomek, princ George Alexander Louis (5). Ten ovšem dlouho jedináčkem nezůstal, za necelé dva roky mu rodiče pořídili mladší sestřičku, princeznu Charlotte Elizabeth Dianu (3), která jako kdyby své prababičce Alžbětě II. z oka vypadla. Nejmladší syn, tedy princ Louis Arthur Charles (1), byl pro Kate a Williama v podstatě „dárečkem“ k jejich sedmiletému výročí. Narodil se totiž 23. dubna 2018.

Rok 2018 byl pro oba manžele plný změn. Kromě toho, že se stali trojnásobnými rodiči, museli přivítat také dalšího člena do své rodiny – a to, když si princ Harry vzal za manželku bývalou seriálovou hvězdičku Meghan. Po svatbě s půvabnou herečkou ale vztahy mezi královskými bratry, kteří si byli do té doby velice blízcí, dost ochladly. A příznivci britských monarchů si jsou jistí, že za tuhle vyhrocenou situaci mohou právě „sokyně“ Meghan a Kate. Vévoda s vévodkyní ze Sussexu se navíc odstěhovali z Kensingtonského paláce do Frogmore Cottage ve Windsoru, kde každým dnem či snad každou minutou očekávají narození svého prvního společného dítěte…

VIDEO: Připomeňte si s nimi: Svatba prince Williama a Kate Middleton

Fotogalerie
44 fotografií