Jedenáct let byla zpěvačce druhou matkou a stejně tak dlouho Arturu Štaidlovi (22) druhou babičkou. Chůva Golda se po zpěvaččině smrti k Ivetě dodnes nevyjádřila. Pro Blesk teď kvůli 5. výročí tragédie udělala výjimku.

Zlato, na hrobě Ivety, který jí v Uhříněvsi pořídil vdovec Josef Rychtář, jste dodnes nebyla. Přinesete Ivetě kytičku alespoň teď, když je to smutné výročí?

„Nepřinesu. A jak ráda bych to přitom udělala! Já ale nechodím na hroby, kde není nikdo pochovaný. Nevidím v tom žádný smysl. Já v ten den zapálím svíčku raději na kolejích, na konci té její poslední cesty. Ostatně jako každý rok. A udělaly jsme to s mojí dcerou Bárou i v dubnu před těmi pěti lety.“

Urnu s Ivetou má pan Rychtář doma. Myslíte si, že je to špatně?

„To víte, že je to špatně! Vždyť takhle nemůže svojí mamince přinést kytičku ani syn Artur. Ani její máma, sestra, bratr, kteří by to rádi udělali. Jsem s nimi v občasném kontaktu. Myslím, že je to velmi špatně, především vůči Arturovi. Kdo jiný má větší nárok na mámu než dítě? Vzít takhle Ivetu Arturovi, tak to se opravdu nedělá, na to nemá právo absolutně nikdo. I na mrtvou mámu má dítě nárok!“

Dokážete si vzpomenout na den, kdy došlo k té strašlivé tragédii?

„Ano, ale nedělám to ráda. Když jsem to slyšela v rádiu, nevěřila jsem tomu vůbec. Říkala jsem si, co to je zase za kachnu. Potom se to na mne ale začalo valit ze všech stran a já pochopila, že to je bohužel pravda. Krve by se ve mně nedořezal! Čas se pro mě zastavil. S Ivetou najednou všechno umřelo i ve mně, tak velká bolest to byla.“

Jak byste popsala váš vztah?

„Ivetu jsem brala jako druhou dceru a Artura jako vnoučka. Nebyla jsem schopna vůbec ničeho a hodně dlouho jsem nemohla Ivetu slyšet zpívat či vidět její fotografii.“

PROČ IVETA UTEKLA OD ŠTAIDLA A KDE MĚLA DOMA SCHOVANÉ NOUZOVÉ ZÁSOBY ALKOHOLU, ČTĚTE VE VELKÉM ROZHOVORU S GOLDOU V PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM BLESKU!

Video
Video se připravuje ...

Nedožitá 50. Ivety Bartošové (†48): Rychtář vyrazil plakat na hrob! Blesk TV

Osudné úterý 29. dubna 2014

cca 9:00 hod.

Zpěvačka snídá s manželem Josefem Rychtářem a společně plánují, že jeho narozeniny oslaví dobrou večeří.

cca 9:30–10:00 hod.

Rychtář telefonicky kontaktuje redakci Blesku, na odpoledne slibuje rozhovor o Ivetině aktuálním stavu. Zpěvačka přes telefon zdraví, čímž chce evidentně dokázat, že je v pořádku.

cca 10:30 hod.

Josef po snídani zakóduje svoji ženu v domě (prý aby se cítila v bezpečí) a odjíždí do Říčan. Na policii tam musí podat vysvětlení ke rvačce s jejím ctitelem Zdeňkem Macurou (44) ve Svitavách.

cca 10:45 hod.

Iveta je sama v domě a rozhoduje se skoncovat se životem! Není jasné, na základě jakého podnětu. Údajně maluje manželovi k jeho narozeninám obraz a píše dopis na rozloučenou. Obléká se a jde pěšky ke kolejím.

11:29 hod.

Umírá v kolejišti v Uhříněvsi pod koly vlaku City Elephant, mířícího od Uhříněvsi dál k Benešovu.

cca 12:31 hod.

Zpráva o její smrti letí prostřednictvím Blesk.cz a dalších serverů do světa poté, co ji Josef Rychtář sám redakci potvrdil.

Video
Video se připravuje ...

Iveta tajně o Rychtářovi: Je to hajzl, který se jen šňoří! TV PĚTKA, REDAKCE BLESK.CZ

Fotogalerie
82 fotografií