Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamion kličkoval po dálnici D5: Šofér po zastavení před policisty zkolaboval

Duchapřítomný řidič upozornil policie na kličkující kamion: Jeho šofér po zastavení zkolaboval
Duchapřítomný řidič upozornil policie na kličkující kamion: Jeho šofér po zastavení zkolaboval  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
29. dubna 2019
23:10

Pravděpodobnému neštěstí zabránil řidič, který si při jízdě na dálnici D5 všiml kličkujícího kamionu. Zkontaktoval policii, která nákladní auto zastavila. Cizinec krátce poté zkolaboval.

K událostem došlo 24. dubna okolo druhé hodiny odpoledne nedaleko Berouna na dálnici D5. Řidič, který policii na kamion upozornil, jel shodně jako on na Plzeň. Brzy si hlídka našla nákladní vůz přímo v provozu.

„Policisté již při předjíždění tohoto kamionu zaznamenali, že řidič je za volantem předkloněný a vozidlo ovládá jen stěží,“ uvedla mluvčí středočeské policie Marcela Pučelíková. „Ihned jej začali předepsaným způsobem zastavovat a navedli na nejbližší sjezd z dálnice, konkrétně na 28. km D5,“ doplnila mluvčí.

Dálniční policisté si brzy po zastavení vozidla všimli, že je s devětapadesátiletým řidičem cizí národnosti něco v nepořádku. „Vykazoval známky nestandardního chování (zarudlé oči a nepřítomný výraz),“ řekla Pučelíková. Hlídka proto usoudila, že je muž zřejmě pod vlivem alkoholu či drog. Když ho požádali, aby vystoupil z vozu, okamžitě se ale skácel k zemi.

„Zasahující hlídka okamžitě zahájila resuscitací pomoci přístroje AED, který však výboj nedoporučil. Policisté proto začali se srdeční masáží až do příjezdu přivolaných záchranářů,“ uvedla mluvčí. Podle ní si pak řidiče převzali zdravotníci. V nemocnici pak lékaři zjistili, že měl muž mozkovou příhodu.

Policie se nechala slyšet, že v době incidentu byl na místě velký provoz. Je proto velikou zásluhou duchapřítomného řidiče osobního automobilu, který policie zkontaktoval, že se nikomu nic nestalo. Kdyby totiž cizinec za volantem skutečně ztratil vědomí, mohlo vše dopadnou velice špatně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání