Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič zkolaboval na dálnici D1: Život mu zachránila zásahovka!

Řidič zkolaboval na dálnici D1: Život mu zachránila zásahovka!
Řidič zkolaboval na dálnici D1: Život mu zachránila zásahovka!  (Autor: ZZS JMK)
Autor: DH - 
27. dubna 2019
17:41

Život řidiče ve středním věku zachránili na dálnici D1 u Brna dva policisté z Útvaru rychlého nasazení (URNA). Muž měl opravdové štěstí v neštěstí. Je ve vážném stavu v nemocnici.

K události došlo v pátečních ranních hodinách na 203. kilometru dálnice D1. Dva policisté z URNA, kteří byli oba v té chvíli v civilu, zpozorovali automobil, který podezřele zastavil v levém (rychlejším) pruhu. Zachovali klid a zjistili, že řidič za volantem zkolaboval.

Mladíci z elitní policejní jednotky ihned začali s resuscitací a masáží srdce. Podařilo se jim i bravurně zkorigovat dopravu. Pomocí aplikace Záchranka navíc neprodleně zkontaktovali pomoc. Vše prý bylo z jejich strany bezchybné. „Musím říct, že věděli, jak na to. Byli pohotoví a zjevně zkušení,“ uznal dovednosti policistů operátor jihomoravské záchranky Ivo Klučinec a dodal: „Jen jsem po telefonu kontroloval, zda dělají vše dobře. A dělali.“

Záchranáři ihned na místo vyslali vrtulník, který dosedl za neuvěřitelné tři minuty od výzvy. Řidiče si zdravotníci převzali, podařilo se jim u něj obnovit oběh a v kritickém stavu byl muž ve středním věku letecky transportován na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Brně.

Pohotovou reakci a precizní práci svých svěřenců ocenil i instruktor Útvaru rychlého nasazení. „Příslušníci našeho útvaru podstupují kurzy první pomoci, učíme se, jak se zachovat v situaci, kdy jde někomu o zdraví či život. Jsme rádi, že to kolegové opět takto profesionálně zvládli,“ uznal inspektor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání