Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Upalování čarodějnic v Brně: Famfrfál, pravé peklo i létání na koštěti

/
  • Miss čarodějka v Modřicích
    29. dubna 2019 ● 09:53

    Nejen poslední dubnový den budou v Brně plápolat ohně. Akce související s pohanskou tradicí Filipojakubské noci jsou v moravské metropoli tradičně velmi populární a již o víkendu začnou „pyromanské show“. Zábava vyvrcholí v úterý 30. dubna. Připraveny jsou čarodějnické bály, koncerty, ohýnky, buřty, hry, a samozřejmě čarování. Možností, kam letos v Brně vyrazit se špekáčkem, je opravdu mnoho. 

  • 1.

    Do čarobaru pro lektvar

    Středisko volného času Lužánky naplánovalo čarodějnou akci na pondělí 29. dubna. Je určená pro ty nejmenší děti do šesti let. „Tématem je čarodějná zahrádka. Budeme se zabývat čarodějnými bylinami, i masožravými rostlinami. Děti budou skládat různé úkoly, které jsou spojeny s rostlinami. Budou sázet kytičky a na konci dne je čeká překvapení – možná vyroste i masožravá Adéla. Zapálíme oheň, opečeme si špekáčky. Pro rodiče je připraven čarobar. Nikdo neví, co si koupí, jaký lektvar, samé speciality,“ usmívá se Štěpánka Kerdová ze Střediska volného času Lužánky. Akce se koná v Žabovřeskách na hřišti pod Waldorfskou školou. Za dítě se platí 80 korun, dospělý má vstup zdarma.

    Autor: 

  • 2.

    Miss čarodějka v Modřicích

    Do Modřic přijďte v kostýmu! Bude totiž korunován nejkrásnější čaroděj a kouzelnice. Soutěž je určená jen pro děti do osmnácti let, ale nikdo nebrání dospělým se také netradičně „nastrojit“, naopak pestrost oděvů je vítána. „Volba miss je již tradiční zábavou. Kromě toho budeme rozdávat sladkosti. Můžete se těšit na ohýnek a špekáčky si samozřejmě můžete přinést s sebou. Letošní upalování čarodějnic se budou nést v podobném duchu jako v loňském roce,“ láká mluvčí městské části Brno-Modřice Lenka Ventrubová. Rej masek a diskotéka jsou zdarma. Akce začíná 30. dubna v 16 hodin v areálu Pod Kaštany.

    Miss čarodějka v Modřicích
    Autor: Archiv M. Hájka Modřice

  • 3.

    Pekelnické efekty v Líšni

    Loni pálilo čarodějnici v líšeňské rokli asi tři tisíce lidí. „Trošku zápasíme s tím, že čarodějnice se dělají 30. dubna a to je letos pracovní den. Začínáme oficiálně ve tři hodiny odpoledne, ale některé atrakce budou dostupné už dříve. Dětská zábava potrvá až do 18. hodiny. Děti mohou létat na koštěti, zahrát si zjednodušenou verzi famfrpálu Harryho Pottera. Zapojí se i rodiče. Hrozně se mi líbí závody Spartan race, kdy překonáváte překážky, plazíte se blátem, v našem provedení jsou ovšem v mírnější verzi. Zajímavostí letošního roku je představení Divadla Údiv, které dělá fyzikální pokusy, je to atraktivní, vizuálně pěkné.

    Pekelnické efekty k čarodějnickým ohňům patří,“ myslí si ředitel Kulturního centra Líšeň Roman Burián. Akce v líšeňské rokli potrvá až do půlnoci. Pro dospělé je připraven večerní program, dva koncerty. Představí se legendy – country kapela Poutníci a  rocková skupina Kern.

    Pekelnické efekty v Líšni
    Autor: Archiv Kulturní centrum Líšeň

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy